Νέα Αρχή για τον Τόπο μας: «Πολλά τα στοιχήματα για τη νέα χρονιά »

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου τη νέα χρονιά, αναφέρονται με ανακοίνωσή τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας” επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή καλείται να απαντήσει σε πλειάδα προβλημάτων, τα οποία απαιτείται, πλέον, να επιλυθούν, καθώς “η διαιώνισή τους έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ότι αφορά την ανάπτυξη του Νοτίου Πηλίου και την καθημερινότητα των πολιτών”.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
“Μέσα στην χρονιά που μας πέρασε αναδείξαμε ως παράταξη πλειάδα θεμάτων τα οποία απασχολούν τον Δήμο και τους πολίτες και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του Δήμου μας.
Δυστυχώς, όσες φορές το πράξαμε είτε γίναμε στόχος φραστικών επιθέσεων ή δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση από την Δημοτική Αρχή, η οποία με την στάση της επιλέγει να κρατά την αντιπολίτευση, και κατ’ επέκταση την κοινωνία του Νοτίου Πηλίου, στο σκοτάδι, τόσο σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της, όσο και τις θέσεις της, για τις οποίες αποφεύγει να μας ενημερώσει.
Αν και όλοι καταλαβαίνουμε πλέον τον λόγο που η δημοτική αρχή επιλέγει αυτή τη στάση, είναι επιβεβλημένο να ενημερώσει την κοινή γνώμη του Νοτίου Πηλίου και να σταματήσει να αποφεύγει τη διεξαγωγή της ανοιχτής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όπου αναπόφευκτα όλα τα προβλήματα θα συζητηθούν, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.
Προβλήματα που παραμένουν και η λύση τους είναι, πλέον, επιτακτική.
Ήδη έχουμε αναδείξει το σημαντικό υδροδοτικό πρόβλημα της περιοχής μας, χωρίς όμως να έχουμε λάβει κάποια απάντηση. Μπορεί η διαχείριση τελικά να ανατεθεί στον νέο φορέα, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι ο Δήμος δεν θα πρέπει να έχει πρόταση για την επίλυση του προβλήματος.
Επίσης, με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, περιμένουμε να ακούσουμε και τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για τον εκσυγχρονισμό του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, που αφενός αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο για τις σημαντικές απώλειες που καταγράφονται κάθε χρόνο και αφετέρου απειλεί την υγεία των πολιτών.
Ταυτόχρονα, αναμένουμε, με πολύ μεγάλο ομολογουμένως ενδιαφέρον, την ξεκάθαρη θέση της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά την ανάπτυξη ανεμογεννητριών στην περιοχή μας, όπως και την πρότασή της για την ενεργειακή αυτονομία του Δήμου μας. Και σε αυτή την προοπτική δεν χρειάζεται να “ανακαλύψουμε την Αμερική” αρκεί να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων Δήμων ανά την Ελλάδα ή την Ευρώπη. Υπάρχει η δυνατότητα, για παράδειγμα, να αξιοποιηθεί στο Δήμο μας η βιομάζα που προκύπτει από τις καλλιέργειες στην περιοχή μας ή άλλες πράσινες πηγές παραγωγής ενέργειας;
Τι σκοπεύει να πράξη η Δημοτική Αρχή για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής; Είναι γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο τουριστικός στην περιοχή μας έχει υποστεί μεγάλες απώλειες και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.
Τέλος, υπάρχει η μεγάλη “εκκρεμότητα” της αποκατάστασης των καταστροφών από τη θεομηνία Daniel, εκεί όπου ουσιαστικά οι παρεμβάσεις, πέραν αυτών στις οποίες έχει προβεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτελούν μπαλώματα.
Οι παρεμβάσεις όμως που απαιτούνται, σε ότι αφορά τις σημαντικές υποδομές του Δήμου θα πρέπει να είναι στιβαρές και να λύνουν μόνιμα τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται άμεσα στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα, όπου τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και διογκώνονται.
Υπάρχει πλάνο και προγραμματισμός για αυτές τις παρεμβάσεις; Ποιες οι ενέργειες που γίνονται προς την κεντρική κυβέρνηση, της οποίας την απραξία ο Δήμος στηρίζει καταφανώς;
Πλήθος, λοιπόν, τα προβλήματα, και, δυστυχώς, δεν επιλύονται με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής, δημιουργώντας μία κατάσταση άκρως απογοητευτική, που λειτουργεί ως τροχοπέδη για τις όποιες προοπτικές ανάπτυξης υπάρχουν για τον Δήμο μας.
Προβλήματα, των οποίων η διαιώνισή τους έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ότι αφορά την ανάπτυξη του Νοτίου Πηλίου και την καθημερινότητα των πολιτών, που καθημερινά πλέον βλέπουν τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Για αυτό ακριβώς το λόγο καλούμε την δημοτική αρχή, επιτέλους, να πάρει θέση για τα προβλήματα αυτά και να μας κάνει σοφότερους ενημερώνοντας μας για τις προθέσεις και τον προγραμματισμό της”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.