Επιπλέον νομικές κινήσεις, με τελεσίγραφο προς την μισθώτρια εταιρία της νησίδας Αλατάς, να πληρώσει τα μισθώματα που οφείλει στο Δήμο Ν. Πηλίου που ανέρχονται σε 250.000 € εδώ και εννέα χρόνια, αποφασίστηκε να γίνουν για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου Σπύρου Δεσύλλα η οποία έγινε αποδεκτή και αποφασίστηκε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για το πως θα κινηθεί δικαστικά ο Δήμος Νοτίου Πηλίου στον οποίο οφείλονται μισθώματα 250.000 €, από το 2013 μέχρι σήμερα.
Η Οικονομική Επιτροπή έκανε δεκτή την εισήγηση του κ. Δεσύλλα και αποφάσισε να διερευνήσει νομικά αν προχωρήσει στη λύση της μισθωτικής σχέσης με αποβολή της μισθώτριας εταιρίας από τη νησίδα και να διεκδικήσει τα οφειλόμενα μισθώματα μέχρι σήμερα.
Ο κ. Δεσύλλας εκτιμά ότι προληπτικά και για να προστατευτεί και να διασφαλιστεί ο Δήμος, ότι δεν θα απωλέσει τα μισθώματα του, ίσως απαιτηθεί εγγραφή αναγκαστικών μέτρων κατά της εταιρίας.
Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προτίθεται να αναθέσει την υπόθεση σε νομικό γραφείο της Αθήνας.































