Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τις σταυλικές εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Διμήνι

Επικοινωνία πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2019 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το ζήτημα που δημοσιοποιήθηκε περί της χορήγησης άδειας για τη σταυλική εγκατάσταση του Κέντρου Παιδικής Προστασίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κιβωτός του Κόσμου».

Συγκεκριμένα, στην έκταση όπου εδρεύει η «Κιβωτός του Κόσμου» στην περιοχή Διμήνι Μαγνησίας, περιλαμβάνονται διάφορες εγκαταστάσεις, ανάμεσά τους και σταυλική εγκατάσταση, που χρησιμοποιούνται για της δραστηριότητες της «Κιβωτού». Το πρόβλημα αφορά την χορήγηση της απαιτούμενης άδειας για την παραμονή των ζώων που βρίσκονται στην εγκατάσταση της δομής και η οποία κρίνεται απαραίτητη για την αδειοδότηση των σταυλικών εγκαταστάσεων.

Ο Βουλευτής μετέφερε στο Υπουργείο ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» και ο Πάτερ Αντώνιος επιτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό έργο στους τομείς της περίθαλψης και της φροντίδας των παιδιών και ότι σε κάθε περίπτωση η δράση της «Κιβωτού» θα πρέπει να ενισχύεται και να διευκολύνεται από την Πολιτεία.

Οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδότηση των σταυλικών εγκαταστάσεων, ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση του θέματος της αδειοδότησης των σταυλικών εγκαταστάσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.