Ο Αντιδήμαρχος Αλμυρού δίνει εξηγήσεις για την ανακοίνωση περί μη σίτισης αδέσποτων

φωτογραφία αρχείου

Εξηγήσεις δίνει με ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Αλμυρού αρμόδιος για τα αδέσποτα κ. Γιάννης Εκίζογλου για προηγούμενή του ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους δημότες να μην σιτίζουν και να μην παρέχουν νερό σε αδέσποτα τόσο έξω από οικίες όσο και σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους διότι αφενός, όπως σημειώνει,  δημιουργούνται αγέλες, αφετέρου το αδέσποτο που δέχεται τροφή στα σημεία αυτά, τα θεωρεί “δικό” του χώρο και αποκτά επιθετική συμπεριφορά προς τους διερχόμενους πολίτες.

Η εν λόγω ανακοίνωσε ξεσήκωσε πλήθος διαμαρτυριών και παραπόνων από φιλόζωους ενώ το θέμα στηλίτευσε στο Ράδιο ΕΝΑ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνιάτρων Μαγνησίας κ. Σταμόπουλος.

Σήμερα, ο κ. Εκίζογλου εξέδωσε νέα ανακοίνωση και μεταξύ άλλων παραδέχεται ότι προέβη σε άστοχες διατυπώσεις στην προηγούμενή του ανακοίνωση. Παρόλα αυτά επισημαίνει ότι στόχος του ήταν να αναδείξει ότι κατά τη σίτιση των αδέσποτων θα πρέπει να τηρούνται οι προϋποθέσεις καθαριότητας και υγιεινής, καθώς δεν είχαν εισακουστεί από τους δημότες, οι προηγούμενες εκκλήσεις της δημοτικής αρχής.

Παράλληλα, στρέφει τα βέλη του στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι επέδειξε όψιμο ενδιαφέρον για τα αδέσποτα, καθώς δεν επέλυσε το θέμα όταν ήταν στη διοίκηση του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος διευκρινίζει σχετικά με την προηγούμενή του ανακοίνωση ότι :

«Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου είχε σκοπό να αναδείξει πως κατά τη σίτιση των αδέσποτων πρέπει να τηρούνται από τους δημότες όλες οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις καθαριότητας και υγιεινής που ο Νόμος ορίζει, καθώς δεν είχαν εισακουσθεί -στο βαθμό που επιθυμούσαμε-  προηγούμενες εκκλήσεις μας.

Αναγνωρίζω πως δεν απέφυγα κάποιες άστοχες διατυπώσεις και ερμηνείες, για τις οποίες και απολογούμαι ειλικρινά.

Αυτές όμως εκκίνησαν από την ειλικρινή μου αγωνία τόσο για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των αδέσποτων όσο και για την ασφάλεια των δημοτών μας, καθώς είχαν αυξηθεί ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για επιθέσεις αγελαίων αδέσποτων σε πολίτες κάθε ηλικίας.

Όλες οι ενέργειές μας κατά τους δυο πρώτους μήνες που ασκούμε τη διοίκηση έχουν σκοπό να εναρμονισθεί πλήρως η πολιτική του Δήμου με τον Νόμο 4830 του 2021 για τα ζώα συντροφιάς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνωρίζει και οι πολίτες του Αλμυρού κατανοούν καθημερινά πως αυτές οι ενέργειες των δύο μόλις μηνών, είναι πολύ περισσότερες από τις ανάλογες της προηγούμενης δημοτικής αρχής των τεσσάρων ετών.

 

Οι συνεχείς συσκέψεις με τα φιλοζωικά σωματεία για την εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων, η παραλαβή -επιτέλους- του αυτοκινήτου περισυλλογής (δωρεά της “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο”) μετά από συνεχείς ενέργειες δύο μηνών, η επίσπευση των διαδικασιών για την δημιουργία του καταφυγίου ζώων, η δημιουργία Μητρώου Φιλόζωων Εθελοντών και Αναδόχων Οικογενειών (αφού πουθενά δε βρέθηκαν τα αντίστοιχα της προηγούμενης αρχής), η συνεχής ενημέρωση των δημοτών πάνω στο πρόβλημα, αποτελούν μια προσπάθεια που κανείς καλόπιστος παρατηρητής και μόνιμος κάτοικος Αλμυρού δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει.

Το όψιμο ενδιαφέρον για τα αδέσποτα της παράταξης του πρώην Δημάρχου θα ήταν πράγματι συγκινητικό, αν απευθύνονταν στους πολίτες κάποιου άλλου Δήμου, όχι πάντως σε αυτούς του Αλμυρού.

Δυστυχώς για την αντιπολίτευση και ευτυχώς για τους πολίτες του Δήμου μας, η πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής και στο ζήτημα των αδέσποτων (87 από τα οποία βρέθηκαν νεκρά κατά τη διάρκεια της θητείας της) είναι γνωστή σε όλους τους δημότες του Αλμυρού, οι οποίοι διαθέτουν και μνήμη και κρίση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.