Ο Δήμος Σκιάθου τιμά τη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με την έκδοση του πρώτου διηγήματός του

170 χρόνια από τη γέννηση του  Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη συμπληρώθηκαν φέτος και ο Δήμος Σκιάθου τιμά τη μνήμη του Μεγαλέξανδρου των ελληνικών γραμμάτων με την πρώτη έκδοση του εξαιρετικού διηγήματος, που φέρει τον τίτλο «Αγάπη στον κρεμνό”.

Το διήγημα «Αγάπη στον κρεμνό» είναι η έκθεση προσωπικών αναπολήσεων του Παπαδιαμάντη από μία εκδρομή, που πραγματοποίησε ο ίδιος με έναν καλό του φίλο, τον Γιαννάκη του Αργυρού, σε περιοχές της Βόρειας Σκιάθου, με θέμα τη διάσωση του ανθρώπου που πέφτει στο κρεμνό, και με σημαίνον την εν γένει διάσωση του ανθρώπου που τελικά σώζεται διά της αγάπης του Θεού.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ένας κορυφαίος διηγηματογράφος και μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της νεοελληνικής λογοτεχνίας,  που όμως δεν επιδίωξε ποτέ να εκδώσει ούτε ένα έργο του. Ωστόσο, η μοναδικότητα του έργου του προκαλεί τόσα χρόνια μετά και το ενδιαφέρον παραμένει αναλλοίωτο, άχρονο και διαχρονικό μαζί.

Ο Δήμος Σκιάθου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας (ΔΟΑΠΝ) τιμά με αυτή την έκδοση την προσφορά του Παπαδιαμάντη στα γράμματα αλλά  και στον άνθρωπο, που ιδιαίτερα στις μέρες μας αισθάνεται έντονη την ανάγκη να ανατρέχει στο έργο του.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.