Ο Κων. Μαραβέγιας στον εορτασμό για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας τίμησε σήμερα την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης, συμμετέχοντας στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο Βόλο.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε τη συμβολή της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης στη διατήρηση της μνήμης και στην απόδοση τιμής προς όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια στη φασιστική και ναζιστική θηριωδία, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και θυσιάστηκαν για το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας. «Κάθε ένας από τους αγωνιστές που τιμούμε σήμερα, επιλέγοντας ο ίδιος για τον εαυτό του την ελευθερία του, επέλεξε την ελευθερία όλων. Η αντίσταση στο φασισμό και το ναζισμό αποτέλεσε κορυφαία πράξη ηρωισμού στην Ελλάδα, η οποία υπήρξε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε απώλειες ανθρώπινων ζωών».

Όπως είπε, το 1982 η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε την καθιέρωση ημέρας τιμής και μνήμης στους αγωνιζόμενους Έλληνες, που ενάντια στον φόβο και την απειλή κράτησαν ψηλά το λάβαρο της αξιοπρέπειας και της τιμής. Η Βουλή ορθά πρόσθεσε μπροστά από τον όρο Αντίσταση το επίθετο Εθνική για να δηλώσει την ενότητα και την ομόνοια των αντιστασιακών δυνάμεων ενάντια στον κατακτητή.

«Είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την παρακαταθήκη και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε ως “κόρη οφθαλμού”», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι «και ο Βόλος, όπως και η ευρύτερη περιοχή, είχαν τη δική τους συμβολή στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τα ηρωϊκά κινήματα που αναπτύχθηκαν και έδρασαν στα μαύρα χρόνια της κατοχής».

«Με αρραγή ενότητα οφείλουμε, πιστοί στα μεγάλα και ανεξίτηλα ιδανικά του Έθνους, να πορευτούμε στον δρόμο του χρέους και του καθήκοντος, στο δρόμο της δημιουργίας», κατέληξε ο κ. Κ. Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.