Ο Κων. Μαραβέγιας στον Ερυθρό Σταυρό για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Αναχώρησε σήμερα από την Ελλάδα με προορισμό τη Μολδαβία, ένα κοντέϊνερ με ανθρωπιστική βοήθεια για τους χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία που κατακλύζουν τη χώρα. Παρών στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού, στην Αθήνα, ήταν ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φιλίας Ελλάδας – Μολδαβίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η ανάγκη για την αποστολή βοήθειας είχε τεθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Στο αίτημα ανταποκρίθηκαν άμεσα τόσο ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός, όσο και ο διευθυντής Αναπτυξιακών και Ανθρωπιστικών Δράσεων-Έργων κ. Γεράσιμος Ντάβαρης, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν συνολικά 22 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η αποστολή της βοήθειας συνέπεσε χρονικά με την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα αντιπροσωπείας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας με επικεφαλής την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Μολδαβίας-Ελλάδας, κ. Larisa Novac. Η κ. Novac ευχαρίστησε τον κ. Μαραβέγια για την βοήθεια της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι θα συμβάλει ώστε η Μολδαβία να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες εξαιτίας της μεγάλης εισροής προσφύγων από την Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο κ. Μαραβέγιας εξήρε το έργο του Ερυθρού Σταυρού, υπογραμμίζοντας τη στήριξη που έχει παράσχει μέχρι τώρα στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και τη βούληση να υπάρξει συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια. «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πιστός στις αρχές που τον διέπουν, συνεχίζει να προσφέρει με όποιον τρόπο μπορεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ανθρωπιστική βοήθεια θα στηρίξει την κυβέρνηση της Μολδαβίας ώστε να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές. Θα παραμείνουμε στο πλευρό της χώρας για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης και πρωτόγνωρης κρίσης», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.