Οι Έλληνες «ψήφισαν» Πήλιο, η κίνηση πλέον… έπεσε στο «μηδέν»

Καλός ο Αύγουστος για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μαγνησία

Καλός θεωρείται ο Αύγουστος για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, καθώς οι Έλληνες… «ψήφισαν Πήλιο», βοήθησαν πολύ τα προγράμματα ενίσχυσης του τουρισμού, ενώ η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, είχε αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί κανένα κρούσμα στη χερσαία Μαγνησία.

Ο Θανάσης Σπύρου πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Ξενώνων Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και χαρακτήρισε το καλοκαίρι που πέρασε δύσκολο, όπου η τουριστική περίοδος μειώθηκε σε μόλις δύο μήνες.

Τον Ιούλιο, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έσωσαν το 50% της περυσινής κίνησης, ο Αύγουστος όμως κινήθηκε αρκετά καλά και έφερε ικανοποίηση στους επαγγελματίες, αν και ένας μόνο μήνας δεν μπορεί να σώσει όλο τον χρόνο, τόνισε.

Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων είχαν επενδύσει στον Σεπτέμβριο, μήπως πήγαινε καλύτερα η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού και άνοιγαν τα σύνορα ορισμένων χωρών, αλλά ο κ. Σπύρου είπε ότι η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο, τόσο εκτός συνόρων, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, ενώ είχε προγραμματιστεί και το άνοιγμα των σχολείων. Συνεπώς υπήρξε μια κίνηση την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, με αποκλειστική κίνηση Ελλήνων επισκεπτών και ελάχιστους ξένους.

Τους επαγγελματίες βοήθησαν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού αι τουρισμός για όλους, μέσω των οποίων καταγράφηκαν πολλές κρατήσεις και ήταν καλή η εικόνα του Αυγούστου.

Πλέον τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν μηδαμινή κίνηση και οι επαγγελματίες αναμένουν τριήμερα, όπως η 28η Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου, με ερωτηματικό αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση αναφορικά με την πανδημία στη χώρα.

«Αυτό όμως που επιδιώκαμε και τελικά καταφέραμε είναι ότι περάσαμε το καλοκαίρι χωρίς ούτε ένα κρούσμα
κορωνοϊού στο Πήλιο και στη χερσαία Μαγνησία και χωρίς να υπάρχει κρούσμα επαγγελματία, καθώς η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής απέδωσε τα μέγιστα», τόνισε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.