«Ομορφαίνοντας τον προαύλιο χώρο του σχολείου»

Σχέδιο Δράσης του Δημοτικού Σχολείου με το ΕΠΑΛ Αργαλαστής

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης ” Ομορφαίνοντας τον προαύλιο χώρο του Ε1 σχολείου” κινήθηκε η συνεργασία του Δημοτικού Σχολείου Αργαλαστής με το ΕΠΑΛ Αργαλαστής με απώτερο στόχο την μεταμόρφωση του χώρου πρασίνου όπισθεν του σχολείου σε οργανωμένο κήπο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, « η υπεύθυνη καθηγήτρια του τομέα γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος και μηχανικός περιβάλλοντος κα Μαριλένα Κιάκου μαζί με τους μαθητές Χρήστο Κυπραίο, Ολυμπία Μόσκοβου, Ντέιβιντ και Αλέξανδρο Σούλι, Μανώλη Μαστρομιχάλη και Θωμά Δόβα εκπόνησαν μια πλήρη φυτοτεχνική μελέτη και μας παρείχαν σπόρους και απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να δημιουργηθεί ένας λαχανόκηπος που θα φιλοξενεί και αρωματικά φυτά.
Παράλληλα, οι μαθητές με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής Δήμο Βαΐτση, και με την βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών, φύτεψαν ντόπιες ποικιλίες σπόρων, όπως ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια και μελιτζάνες. Τέλος ορίστηκε αντιπροσωπεία μαθητών που θα είναι υπεύθυνη για την φροντίδα και το πότισμα του κήπου.
Ευχαριστούμε θερμά το ΕΠΑΛ Αργαλαστής και ευελπιστούμε η δράση αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας διαρκούς συνεργασίας. Επίσης ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων που ανταποκρίθηκε άμεσα στη δράση του σχολείου μας και δώρισε αρωματικά φυτά για το βοτανικό μας κήπο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.