Παν. Κουτσάφτης: Αναγκαίο ένα ειδικό πρόγραμμα στήριξης των Δήμων

Ειδικό πρόγραμμα στήριξης των Δήμων σε άμεσο ορίζοντα καθώς οι λειτουργικές δαπάνες από την ενεργειακή κρίση έχουν τετραπλασιαστεί, πρότεινε στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των Δήμων ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, υπερψηφίζοντας το ψήφισμα της ΚΕΔΕ κατά της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να ενισχύσουν δομές και ένα σύστημα πολύπλευρης στήριξης των προσφύγων από την Ουκρανία.

Ειδικά για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία των Δήμων, ο κ. Π. Κουτσάφτης, τόνισε πως οι προϋπολογισμοί βρίσκονται στον αέρα και οι αναμορφώσεις δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, ιδιαίτερα σε ορεινούς Δήμους με μεγάλες ανάγκες σε ενέργεια για θέρμανση σχολείων, οδοφωτισμό, αρδεύσεις κ.α.
“Για να διατηρήσουμε το επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους Δημότες, χωρίς καμιά σκέψη μετακύλισης του αυξημένου ενεργειακού κόστους, οι Δήμοι χρειάζονται άμεσα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης και παράλληλα ελάφρυνσης από άλλες υποχρεώσεις όπως με επιμήκυνση αποπληρωμών κ.α.”, ανέφερε.

Στο πλαίσιο των επαφών του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημ. Παπαγιαννίδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην πρόταση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για δίκτυα αγροτικής οδοποιίας, συμμετοχής σε νέα προγράμματα και δράσεις κ.α. και επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία για την τόνωση της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.