Το Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διερευνά επιστημονικές μεθόδους γύρω από την ποιότητα του κρέατος στην Ελλάδα συμβάλλοντας αποφασιστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση και ανταπόκριση του καταναλωτή. Μάλιστα, στην εργασία που εκτελείται γίνεται έλεγχος πληθώρας βιοδεικτών οξειδωαναγωγικής κατάστασης και άλλων χαρακτηριστικών του κρέατος σε δείγματα αίματος και ιστών που έχουν ληφθεί από τα ζώα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Προτεραιότητα για τη χώρα μας, θα πρέπει να είναι η μείωση του κόστους παραγωγής, η βελτιστοποίηση της ποιότητας, η επισήμανση της ταυτότητας των παραγόμενων προϊόντων και η οργάνωση εμπορικών δικτύων για την προώθηση κυρίως του Ελληνικού κρέατος. Για το λόγο αυτό καθίσταται αναγκαία η υιοθέτηση επιστημονικών μεθόδων για τη διερεύνηση της σύστασης και της ποιότητας του κρέατος ώστε να είναι σε θέση ο παραγωγός και ο καταναλωτής να γνωρίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά διαφόρων ζώων παραγωγής διαφορετικών φυλών, που διαβιούν και τρέφονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα.
Η ερευνητική εργασία η οποία γίνεται σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τριών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της δράσης Ερευνώ-Καινοτομώ-Δημιουργώ της ΓΓΕΤ, αφορά την ανάδειξη της παραγωγής ελληνικού κρέατος από εκτροφές μηρυκαστικών και τη διερεύνηση της καταλληλότερης μεθοδολογίας εμπορικού τεμαχισμού, τυποποίησης και συσκευασίας του κρέατος από σφάγια ελληνικών και ξένων φυλών.
Στην εργασία που εκτελείται γίνεται έλεγχος πληθώρας βιοδεικτών οξειδωαναγωγικής κατάστασης και άλλων χαρακτηριστικών του κρέατος σε δείγματα αίματος και ιστών που έχουν ληφθεί από τα ζώα. Καταγράφηκαν αποτελέσματα που θα συνεισφέρουν στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης εικόνας γύρω από την ποιότητα του κρέατος στην Ελλάδα συμβάλλοντας αποφασιστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση και ανταπόκριση του καταναλωτή».
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ερευνητική εργασία για την ποιότητα του κρέατος στην Ελλάδα
Στην εργασία που εκτελείται γίνεται έλεγχος πληθώρας βιοδεικτών οξειδωαναγωγικής κατάστασης και άλλων χαρακτηριστικών
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































