Πανηγύρεις Aγίων Πέτρου και Παύλου και Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου γιορτάζει η Εκκλησία το Σάββατο 29 Ιουνίου . Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου . Στις 10.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Αρσενίου, Αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, αποφοίτου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.
Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Αναστάσιμος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.Η Ιερά Πανήγυρις θα ολοκληρωθεί στις 8.15 μ.μ. με μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού και λαϊκό πανηγύρι.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιερός Ναός, στα πλαίσια της Πανηγύρεως, φιλοξενεί τεμάχιο τιμίου Ξύλου, προερχόμενο από την Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς και θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως και την Κυριακή 30/6 το πρωί οπότε και θα αναχωρήσει. Την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί στη Μαγνησία:
Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.
Πέτρου και Παύλου Κατηχωρίου
Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτση, ο οποίος θα ομιλήσει.
Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί, επίσης, στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου από τις 8.00 μ.μ. έως τις 1.30 π.μ., επί τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου.
Πανηγύρεις Αγίων Αποστόλων
Την Σύναξη των Αγίων 12 Αποστόλων πανηγυρίζει η Εκκλησία την Κυριακή 30 Ιουνίου και στη Μαγνησίας πανηγυρίζουν οι Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Αγριάς και Κωφών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.