Πάνω από 120 συλλήψεις από τα Λιμεναρχεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ τον Αύγουστο

Εκατόν είκοσι δύο άτομα συνέλαβαν τα Λιμεναρχεία αρμοδιότητας που ανήκουν στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στο Βόλο, τον Αύγουστο, διάστημα στο οποίο έγιναν 50 διακομιδές ασθενών από τα νησιά των Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες έλεγχοι και βεβαιώθηκαν πολλές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό, τον Αύγουστο του 2023 έγιναν 122 συλλήψεις και συγκεκριμένα:
– Είκοσι έξι άτομα για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών από τις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Στυλίδας, Σκιάθου και Κύμης:
• Επτά άτομα από το Κ.Λ. Βόλου και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 145,5 γρ., ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης 0,4 γρ. καθώς και ποσότητα κοκαΐνης 34,9 γρ.
• Έξι άτομα από το Λ/Χ Σκιάθου και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 46,7 γρ. καθώς και ποσότητα κοκαΐνης 2,7 γρ.
Τέσσερα άτομα στην Στυλίδα και 9 άτομα στην Κύμη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
– 79 άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών από το Λ/Χ Κύμης. -Δύο άτομα από τη Λιμενική Αρχή Ωρεών, οι οποίοι έφεραν παράνομα στο αλιευτικό τους σκάφος ένα κυνηγετικό τυφέκιο με δύο (02) κάννες.
– 15 άτομα για Λοιπά αδικήματα από τις λιμενικές αρχές Βόλου και Χαλκίδας.

Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 20 με ιδιωτικά σκάφη και 30 με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.

Τον Αύγουστο βεβαιώθηκαν 2.019 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., έγιναν 83 έλεγχοι μέθης και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν εβδομήντα 78 έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας βεβαιώθηκαν συνολικά 470 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 35 ήταν Αλιευτικές, από τις οποίες κατασχέθηκαν 13 kgr διάφορα αλιεύματα και διάφορα αλιευτικά εργαλεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.