Πάνω από 5000 έλεγχοι των Λιμεναρχείων τον Αύγουστο

Για ναρκωτικά, τροχονομικές παραβάσεις, αλιεία και Covid 19

Σε χιλιάδες ανέρχονται οι έλεγχοι των Λιμεναρχείων που ανήκουν στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στο Βόλο, τον μήνα Αύγουστο.
Σύμφωνα με απολογιστικό δελτίο Τύπου, τον προηγούμενο μήνα από τις λιμενικές αρχές που υπάγονται στην Περιφερειακή Διοίκηση, συνελήφθησαν συνολικά 44 άτομα και ειδικότερα: 12 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 32 άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις Π.Κ., Κ.Ο.Κ., αιγιαλού – παραλίας).
Επίσης, τον προηγούμενο μήνα έγιναν 26 διακομιδές ασθενών με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακόμη, έγιναν συνολικά 1.140 έλεγχοι τροχαίας αστυνόμευσης με 1.112 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., 98 έλεγχοι μέθης / αλκοτέστ στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας των Λιμεναρχείων και βεβαιώθηκαν οκτώ παραβάσεις.

Τον προηγούμενο μήνα τα Λιμεναρχεία πραγματοποίησαν 110 ελέγχους εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας μας με αρνητικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο των ελέγχων για ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν 37 γραμμάρια ινδικής κάνναβης, 87 ναρκωτικά χάπια και μικροποσότητα 0,85 ml ηρωίνης, ενώ οι Λιμενικές Αστυνομίας βεβαίωσαν 423 παραβάσεις, από τις οποίες 323 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα, έξι παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, 32 Αλιευτικές παραβάσεις.
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων παραβάσεων κατασχέθηκαν 180 αγκίστρια παραγαδιού και δύο αθερινόδιχτα, αλλά και αλιεύματα ότι 4900 άτομα ολοθούριο, 78 κιλά διάφορα είδη ψαριών και 20 κιλά οστρακοειδή. Τέλος, βεβαιώθηκαν 62 παραβάσεις λοιπών διατάξεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 42.555 €.

Τα Λιμεναρχεία που υπάγονται στην 4η ΠΕΔΙΛΣ έκαναν ενέργειες για διάσωση δύο ατόμων και ενός σκάφους συνολικά στη θάλασσα σε τέσσερα περιστατικά.

Έλεγχοι για τον Covid 19
Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωναϊού COVID -19, τα Λιμεναρχεία διενεργούν συνεχείς ελέγχους, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και τουριστικά ημερόπλοια.
Τον μήνα Αύγουστο, διενεργήθηκαν συνολικά 3.869 έλεγχοι, βεβαιωθήκαν 204 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 31.450 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.