Παραιτούνται εκπαιδευτικοί για να μην διδάξουν στο Τρίκερι!

Χωρίς Μαθηματικό οι Λυκειακές τάξεις Τρικερίου -Έχει προκηρυχθεί η θέση...αναμένονται οι ενδιαφερόμενοι

Έντονο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Λυκειακές τάξεις Τρικερίου, καθώς μετά τα Χριστούγεννα οι μαθητές δεν διδάσκονται μαθηματικά, καθώς ο μαθηματικός έλαβε άδεια. Μάλιστα πριν τρεις ημέρες έγινε τοποθέτηση νέου εκπαιδευτικού, που δεν δέχτηκε όμως τη θέση και παραιτήθηκε.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης μιλώντας για το θέμα τόνισε πως “Γενικώς υφίσταται ένα πρόβλημα στη Μαγνησία σε συγκεκριμένα σχολεία και αυτά είναι τα νησιωτικά και τα περιφερειακά σχολεία. Το πρόβλημα είναι ότι τοποθετούνται εκπαιδευτικοί, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις παραιτούνται ή ζητούν και χρειάζεται να πάρουν άδεια.
Τελευταία συνέβη αυτό το φαινόμενο και στο Γυμνάσιο Τρικερίου. Ένας εκπαιδευτικός Μαθηματικών ζήτησε άδεια και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας προέβη σε αίτημα προς το Υπουργείο για την αντικατάστασή του.
Ήδη σήμερα το Υπουργείο Παιδείας τοποθέτησε στη Μαγνησία γι’ αυτό το λόγο τους εκπαιδευτικούς που ζητήσαμε. Έχουν τρεις ημέρες περιθώριο να αποδεχτούν ή όχι τη θέση και κατόπιν εφόσον την αποδεχτούν, πράγμα που εύχομαι, θα τοποθετηθούν άμεσα και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Υπάρχουν σημαντικά κενά κι αυτό οφείλεται ότι παραιτούνται οι εκπαιδευτικοί γιατί θεωρούνται δυσπρόσιτα αυτά τα μέρη, παρότι για μας αποτελούν παράδεισο. Προφανώς έχουν τις υποχρεώσεις τους μακριά και προτιμούν να παραιτηθούν από τις εργασίες τους παρά να πάνε εκεί”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.