Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Μαγνησίας

Καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό

Να παραμείνουν στα μπλόκα του Ριζομύλου και του Αερινού αποφάσισαν οι αγρότες της Μαγνησίας, σε συντονισμό με το συντονιστικό μπλόκο Πανελλαδικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας Θοδωρή Γεωργαδάκη.

Οι αγρότες καλούν για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους τους να ενισχύσουν τα δύο μπλόκα που έχουν στηθεί.

Στο μπλόκο Ριζομύλου βρίσκονται περίπου 30 αγροτικά μηχανήματα, και στο μπλόκο, στο ύψος του Αερινού, περίπου 10 τρακτέρ, που είναι παραταγμένα στην άκρη του δρόμου. Γενικά οι αγρότες δεν παρακωλύουν την κυκλοφορία και δεν κάνουν συμβολική κατάληψη της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, αν δεν ενημερώσουν τις αρχές, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Ο κ. Γεωργαδάκης τόνισε ότι οι αγρότες καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό προς τους αγρότες και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου που καεί η συντονιστική επιτροπή μπλόκων με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και Οικονομικών.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών, είναι:
 Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
 Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά κ.α.), αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
 Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.