Παράνομο (;) ποιμνιοστάσιο απέναντι από ξενοδοχείο στην Τσαγκαράδα

Μήνυση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, προκαταρκτική από τον εισαγγελέα

Μήνυση για παράνομο ποιμνιοστάσιο που λειτουργεί απέναντι από ξενοδοχειακή μονάδα στην Τσαγκαράδα, κατέθεσε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και ο εισαγγελέας με τη σειρά του ζήτησε προκαταρκτική από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου.
Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο Δήμος, το ποιμνιοστάσιο, στο οποίο υπάρχουν γίδες, λειτουργεί απέναντι από ξενοδοχειακή μονάδα στην Τσαγκαράδα, με αποτέλεσμα τα ζώα να βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από τους επισκέπτες και μάλιστα την περίοδο αυτή που αναμένεται να ξεκινήσει η τουριστική κίνηση.
Με βάση τη μήνυση ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική, για να διαπιστωθεί αν το ποιμνιοστάσιο διαθέτει άδεια λειτουργίας (αν και ο νόμος απαγορεύει τη λειτουργία του κοντά σε κατοικημένη περιοχή) και αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος.
Η προκαταρκτική ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου που αναμένεται να ζητήσει αυτοψία από την αρμόδια αρχή, που είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.