Παράσταση διαμαρτυρίας συνταξιούχων

Έξω από το πρώην ΙΚΑ Βόλου, για τις περικοπές στην υγεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ Βόλου, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, καλούν με ανακοίνωσή τους, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση «η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει την σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού.
Μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις κι ετοιμάζεται για την νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, την φοροληστεία.
Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, τα πληρώσαμε,
τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε και διεκδικούμε:
 Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.
 Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
 Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων, που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.