Παρεμβάσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και των Λιμενικών για τους πλημμυροπαθείς στη Μαγνησία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε όλη τη διάρκεια της σκληρής δοκιμασίας της Μαγνησίας από τις καταστροφικές πλημμύρες οι Λιμενικοί κατάφεραν να διασώσουν εκατοντάδες συνανθρώπους μας που βρέθηκαν σε κίνδυνο. Σημαντική παράμετρος των παρεμβάσεων αποτέλεσε η άρτια συνεργασία του υπουργού Ναυτιλίας και του Γ.Γ. Ναυτιλίας και Λιμένων με το Κ.Λ. Βόλου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών.

Εκτός από το επιχειρησιακό κομμάτι που λειτούργησε άψογα με τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να βρίσκονται επί ποδός σχεδόν για έναν μήνα, ακολούθησαν και άλλες παρεμβάσεις πολύ σημαντικές, ουσιαστικές και απαραίτητες.

Κομβικής σημασίας ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου ο οποίος έχοντας εμπειρία 4 ετών στο ρόλο αυτό στο ΥΝΑΝΠ καταφέρνει και δίνει λύσεις σε αρκετά ζητήματα που κατά καιρούς έχουν προκύψει.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλου Χρήστο που σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τη Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων ανέλαβαν, με την προσφορά της εταιρίας Anti Pollution, μέλος του V Group, το έργο για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του Παγασητικού, τηρώντας τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα εργασιακής ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας, αναφέρει η Ομοσπονδία.

Η αποκατάσταση ξεκίνησε την Παρασκευή 29/9 από την παραλία της Νέας Αγχιάλου, η οποία είναι «αγνώριστη» από την μεγάλη συγκέντρωση υλικών. Μετά την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου των υλικών θα ακολουθήσει εθελοντικός καθαρισμός, με την συμμετοχή και των ναυτοπροσκόπων, για την συλλογή των μικροπλαστικών και των μικροαντικειμένων.

Με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, σε συνέχεια της ευγενικής χορηγίας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΝΕΕ), προσφέρθηκαν στις 21/09/2023, 2.520 συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού (1,5 lt), στους κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, με υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν διανομές στο Ανήλιο, στον προβλήτα του Επιβατικού Λιμένα Βόλου, στην Αγριά και στην Κοινότητα Μηλίνας, ενώ με το πλοίο «Άγιος Νικόλαος» μεταφέρθηκαν συσκευασίες στο νησί Τρίκερι και στην Αγία Κυριακή Τρικέρων.

Η διανομή των ανωτέρω συσκευασιών υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Λιμενικής Αρχής Βόλου σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην οποία συμμετείχαν ο πλωτάρχης Λ.Σ. Θεόδωρος Βλάχος και Ολυμπιονίκης προπονητής της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών, η υποπλοίαρχος Λ.Σ. Καλλιόπη Μενελάου και αθλήτρια Εθνικών κατηγοριών – Εθνικής Ενόπλων Καλαθοσφαίρισης και ο σημαιοφόρος Λ.Σ. Νικόλαος Μπουδράμης και διεθνής διαιτητής Υδατοσφαίρισης.

Η Ομοσπονδία θυμίζει την παρέμβαση του κ. Κυριαζόπουλου οπότε αυτή απαιτήθηκε όπως στην επίλυση του προβλήματος με τη στέγαση της Λιμενικής Αρχής Αγίας Κυριακής Τρικέρων.

Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή μας και οι πολίτες της Μαγνησίας το εκφράζουν με κάθε τρόπο αφού σε μια περίοδο με πρωτόγνωρα φαινόμενα φυσικών καταστροφών η παρουσία τους σε κάθε ανάγκη που προέκυψε ήταν σωτήρια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.