Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τα προβλήματα στη χορήγηση του ΒΟΕΑ τέκνων στρατιωτικών

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τα προβλήματα στη χορήγηση του Βοηθήματος Οικογενειακής & Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) τέκνων στρατιωτικών κατόπιν έγγραφων που έλαβε από το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων στη 01.06.2021 και σχετική ενημέρωση που είχε κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β-Μ). Την Ερώτηση συνυπέγραψε και ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας.
Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, τα τελευταία χρόνια εκτός από την καθυστέρηση στην ικανοποίηση των αιτήσεων των βοηθημάτων, παρατηρείται πως δε χορηγείται το σύνολο του δικαιούμενου βοηθήματος, αλλά μέρος μόνο του ποσού, καθώς παρά την αναδρομική ισχύ από 1.1.2017 του νέου ειδικού μισθολογίου για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν έχουν προσαρμοστεί τα δικαιούμενα μερίσματα στα κλιμάκια του νέου μισθολογίου.
Το ισχύον ειδικό μισθολόγιο προβλέπει μισθολογικό κλιμάκιο αντί μισθολογικού βαθμού με αποτέλεσμα, ελλείψει σχετικής νομοθετικής/κανονιστικής ρύθμισης, να μην είναι δυνατός ο υπολογισμός του μερίσματος, και κατ΄ επέκταση του δικαιούμενου ποσού του ΒΟΕΑ, και τα παιδιά των μετόχων και μερισματούχων να λαμβάνουν έναντι και προκαταβολικά μέρος αυτού υπολογιζόμενο με το προηγούμενο μισθολόγιο.
Σε πρόσφατη απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις γνωστοποίησε ότι η επιτροπή που συγκροτήθηκε ήδη ολοκλήρωσε το έργο της και επεξεργάζεται σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης με το οποίο καθορίζεται ο νέος αριθμός μεριδίων των μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και με στόχο να εναρμονισθεί με τις νέες μισθολογικές διατάξεις του ν. 4472/2017 με βάση τις οποίες υπολογίζεται το ύψος του χορηγούμενου ΒΟΕΑ.
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει ώστε το Βοήθημα Οικογενειακής & Επαγγελματικής Αυτοτέλειας να χορηγείται άμεσα και στο σύνολό του στα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων με τρόπο δίκαιο και αναλογικό, ενώ ρώτησε ποιο είναι το πόρισμα της επιτροπής που συγκροτήθηκε και αν υφίσταται μελέτη και σχέδιο για την στήριξη των Μετοχικών Ταμείων Στρατού – Αεροπορίας – Ναυτικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.