Παρέμβαση του Κ. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση δυο σημαντικών έργων οδοποιίας στο Δήμο Ν. Πηλίου

Το αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για χρηµατοδότηση δύο σημαντικών έργων οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών, προώθησε με αναφορά του προς τον υπουργό Υποδοµών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή του δηµάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικού για την ανάγκη ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης των οδών που διέρχονται από Πινακάτες – Άγιο Αθανάσιο – Καλά Νερά και από Βυζίτσα – Αργυρέϊκα – Καλά Νερά. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για δύο έργα ζωτικής σημασίας, που θα συμβάλουν σημαντικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ειδικότερα, το πρώτο έργο αφορά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου από τον οικισμό Πινακάτες προς Καλά Νερά, μέσω του συνοικισμού Αγίου Αθανασίου, ενώ το δεύτερο έργο αφορά την ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης της οδού από τον οικισμό Βυζίτσας προς Καλά Νερά, μέσω του συνοικισμού Αργυρέικα. Ενδεικτικά, ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο έργων εκτιμάται σε 1.410.140 ευρώ.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για τη διασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης δεδομένου ότι η ασφαλτόστρωση των συγκεκριμένων οδικών τμημάτων θα συμβάλει στη σωστή – ομαλή διέλευση των αυτοκινήτων, αλλά και στην ασφαλή – ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών. Επίσης, θα διευκολύνει την πρόσβαση των καλλιεργητών στα κτήματά τους και θα αναβαθμίσει την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι συγκεκριμένες οδοί θα χρησιμοποιούνται ως αντιπυρικές ζώνες και θα συνεισφέρουν σημαντικά στην πυρασφάλεια και δασοπυρόσβεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.