Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Θεσσαλίας

Λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων

Την παραίτησή του υποβάλλει από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέφανος Κουκουράβας, με επιστολή του προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που παράλληλα αποχωρεί και από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Οι λόγοι που, σύμφωνα με τον ίδιο τον ανάγκασαν να λάβει αυτή την απόφαση είναι επί το πλείστον οι οικογενειακές του υποχρεώσεις, οι οποίες δεν του επιτρέπουν να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του «με ειλικρίνεια και σεβασμό προς την Ένωση, την οποία αγάπησα και υπηρέτησα ως εθελοντής – και όχι ως συνδικαλιστής με τα προνόμια, οφίτσια και κορώνες όπως κάποιοι επιτείνονται – επί 6 ολόκληρα έτη, θα ήθελα να αποχωρήσω αναγκαστικά σε αυτήν την φάση, αφού πλέον δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου και να δώσω όσα πρέπει, έτσι ώστε να συνεχίσει η ομαλή λειτουργία του σωματείου, λόγω του ότι είναι πέραν των δυνατοτήτων μου. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να είμαι η αιτία το σωματείο να έχει μια στάσιμη πορεία, με αποτέλεσμα αυτό να την πάει προς τα πίσω».

Ο Στέφανος Κουράβας εκτιμά ότι είναι απαραίτητο να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και να καταργηθούν τα προκλητικά προνόμια σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων, τα οποία αφορούν στο αμετάθετο αριθμού πέντε μελών εκάστου Δ.Σ και στον υπολογισμό Χρόνου Διοίκησης ή Ειδικής Υπηρεσίας καθώς και λήψη ειδικών αδειών, για τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα κάθε Ένωσης. «Η συγκεκριμένη ωφελιμιστική συλλογιστική δεν μπορεί να έχει καμία θέση στην προσπάθειά μας και ευτελίζει, υποβαθμίζει και νοθεύει τον χώρο της συλλογικής έκφρασης», τονίζει και εύχεται καλή συνέχεια στο έργο της Διοίκησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.