Πέντε νέα έργα εγκαινίασε στη Σκόπελο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Πέντε νέα έργα στη Σκόπελο, τα οποία υλοποιήθηκαν μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας εγκαινίασαν την Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης .

Πρόκειται για τα:

α. Νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος Ελαιοτριβείου-Μαρκ-Περιβολιού (Γλώσσα) μήκος 4  km , οποίος θα προσφέρει ασφάλεια στους ταξιδιώτες, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν και θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ταυτόχρονα τοποθετήθηκαν σωλήνες ύδρευσης (η υδροδότηση της περιοχής θα γίνει το επόμενο διάστημα καθώς και κρουνοί πυρόσβεσης) κατά μήκους του δρόμου.

β. την επέκταση  του νέου δικτύου ύδρευσης στις περιοχές ανάμεσα σε Στάφυλο και Αγνώντα , περιοχή Δρακοντόσχημα  που θα εξυπηρετεί το νέο ελαιοτριβείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου, τουριστικά καταλύματα, εξοχικές κατοικίες αλλά και την τροφοδότηση των κρουνών πυρόσβεσης.

γ.  Ανάπλαση   της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα έργο του Δημοτικού Λιμενικού  Ταμείου Σκοπέλου, έργο που αλλάζει την λειτουργικότητα και την αισθητική της παραλιακής ζώνης καθώς και την αρχιτεκτονική του τοπίου.

δ. Ολοκληρωμένο  Ευφυές Σύστημα  Έγκαιρης Πυρανίχνευσης στις δασικές εκτάσεις της Σκοπέλου.

Βασικός στόχος του Συστήματος είναι η ολοκληρωμένη και έγκαιρη ανίχνευση, διαχείριση και παρακολούθηση φαινομένων πυρκαγιάς σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας  του νησιού όπως δάση, ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κ.λπ.

Οι συντεταγμένες της περιοχής του συναγερμού (κατά προσέγγιση), υπολογίζονται αυτόματα από το Σύστημα και στέλνονται μέσω του κέντρου διαχείρισης στο email και στις φορητές συσκευές των εμπλεκομένων.

ε. iSkopelos -Ψηφιακή διαδραστική εφαρμογής κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και πολιτιστικών τουριστικών πόρων της Σκοπέλου.

To  iSkopelos είναι μία διαδραστική δυναμική εφαρμογή (application) σε κινητά τηλέφωνα και tablets, η οποία προσδοκεί να γίνει ο ψηφιακός βοηθός γι΄ αυτόν που βρίσκεται στο νησί ή θέλει να το επισκεφτεί αυξάνοντάς του την τουριστική του εμπειρία στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.  Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να περιηγείται σε αυτό βλέποντας το χάρτη με όλα τα σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σκοπέλου σε πραγματικό χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  κ.  Κώστας Αγοραστός:

«Η Σκόπελος αλλάζει εικόνα. Αλλάζουμε τις συνθήκες ζωής στο νησί. Σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων, δεν παραδινόμαστε, συνεργαζόμαστε, διεκδικούμε, κερδίζουμε, πετυχαίνουμε και ενωμένοι φθάνουμε σε αποτελέσματα δημιουργίας για τους πολλούς»

«H Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων στηρίζει στην πράξη την βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού, ανταποκρίνεται με σεβασμό και ενδιαφέρον στις επιθυμίες και τις ανάγκες των ανθρώπων με χρήσιμα έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητά ζωής»

O Περιφερειάρχης επισκέφτηκε ακόμη το υπό εξέλιξη έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στη Γλώσσα. Με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Σκόπελος γίνεται ένα από τα ελάχιστα νησιά στη χώρα που το σύνολο των οικισμών του καλύπτεται από Βιολογικό Καθαρισμό.

Στη Σκόπελο η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί και υλοποίει συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου:

-την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Γλώσσας και του Δημαρχείου Σκοπέλου

-τη δημιουργία Πράσινου Σημείου για την προώθηση της αστικής ανακύκλωσης

-τη δημιουργία Βιβλιοθήκης – Κέντρου Μελετών Λαογραφίας στην οικία Μελαχροινού

-καθαρισμούς ρεμάτων, νέα έργα οδικής ασφάλειας και κατασκευής νέων πεζοδρομίων κπλ.

Τον Αγιασμό στην τελετή των εγκαινίων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα  πραγματοποίησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος πατέρας Νικόλαος Κασσανδριανός.

Στις τελετές των εγκαινίων συμμετείχαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων  κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών  της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Φλαμπούρης , υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, ο εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος  και κάτοικοι του νησιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.