Περιοδεία υποψηφίων ευρωβουλευτών, βουλευτή Μαγνησίας και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ σε Αλμυρό, Αγχίαλο, Βόλο

Αλμυρό, Νέα Αγχίαλο, Βόλο και Νέα Ιωνία επισκέφθηκαν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά, Γιώργος Τσίπρας και Γιώργος Μαρτίου. Τους υποψηφίους συνόδευσε στην περιοδεία τους ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας αποτελούμενο από τον συντονιστή Γιάννη Κηπουρό και άλλα μέλη.

Πρώτη στάση της περιοδείας ήταν ο Αλμυρός όπου οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την τοπική λαϊκή αγορά και να συνομιλήσουν με επαγγελματίες, παραγωγούς και πολίτες. Προμετωπίδα των προβλημάτων είναι φυσικά η συνεχιζόμενη ακρίβεια, οι διαρκείς ανατιμήσεις και η συμπίεση του μέσου εισοδήματος των πολιτών.

Οι εκπρόσωποι του κόμματος ανέφεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε Πρόταση Νόμου στην Βουλή, παρουσιάζοντας ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταστολής των μηχανισμών αισχροκέρδειας που δημιουργούν και ανατροφοδοτούν το φαινόμενο, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του συνόλου των πολιτών.

Μερικά από τα μέτρα που περιλαμβάνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ανάσχεση της ακρίβειας είναι: η θέσπιση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ από την αποθήκη χονδρικής έως το ράφι, για 6 μήνες (με δυνατότητα επέκτασης κατά 6 επιπλέον μήνες, ανάλογα με την απόδοση του μέτρου στη μείωση των τιμών των αγαθών) για τα άλευρα και προϊόντα αυτών, δημητριακά και προϊόντα αυτών, κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, έλαια, λαχανικά και, γενικά, είδη βρεφικής διατροφής και ειδών περιποίησης βρεφών. Παράλληλα, προτείνει τη μείωση του υψηλού ΦΠΑ από το 24% σήμερα στο 21% με έναρξη εφαρμογής από 1/1/2025. Την ίδια οδό προβλέπει να ακολουθήσει και ο μεσαίος από το 13% στο 11%, όπως και ο υπερμειωμένος από το 6% στο 5%. Ακόμη, το σχέδιο προβλέπει επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης κόστους για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την περιοχή της Νέας Αγχιάλου και από εκεί κατευθύνθηκε στον Βόλο και το νέο Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο που βρίσκεται Κ.Καρτάλη 81, όπου τους υποδέχθηκε πλήθος μελών και φίλων του κόμματος τοπικά. Στη συνέχεια το κλιμάκιο περιόδευσε στο κέντρο του Βόλου, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολίτες και επαγγελματίες, ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Αναστασίου.

Τελικός σταθμός της περιοδείας υποψήφιων Ευρωβουλευτών, Βουλευτή Μαγνησίας και κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας ήταν το νέο Εκλογικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στη Νέα Ιωνία Βόλου, που βρίσκεται στη Λ. Ειρήνης 86. Μέλη και φίλοι του κόμματος τοπικά, μαζί με την αναπληρώτρια Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Αριστέα Τοψάκη και τη Γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας Δέσποινα Νονόγλου, υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνοντας μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.