Περιοδείες υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας»

Με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νίκο Τσιλιμίγκα

Το Σάββατο 11 Μαΐου οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «η Θεσσαλία στην καρδιά μας» Γιάννης Κλείτσας , Γιάννης Σκρίμπας και Βασίλης Τζινόπουλος, συνοδευόμενοι από τις υφυπουργούς Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, περιόδευσαν στο Βελεστίνο συζητώντας με κατοίκους της περιοχής κυρίως για αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα. Επίσης αναφέρθηκαν στο θέμα που αφορά την ορθή διαχείριση της λίμνης Κάρλας και τις δυνατότητες της περαιτέρω ανάπτυξης της. Περιεχόμενο της συζήτησης ήταν επίσης η αναγκαιότητα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τους δασικούς χάρτες.
Το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «η Θεσσαλία στην καρδιά μας» Σοφία Ζάγαρη , Λευτέρης Κατσαλής, Γιάννης Κλείτσας και Μαρία Τόπα, περιόδευσαν στην Ζαγορά συνοδευόμενοι-ες από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Συναντήθηκαν στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη με το οποίο συζήτησαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και όλα όσα αφορούν την ανάγκη στενής συνεργασίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στην καθυστέρηση υλοποίησης των έργων αποκατάστασης του οδικού δικτύου του δήμου, οι μεγάλες φθορές του οποίου από την περσινή θεομηνία που έπληξε την περιοχή δεν έχουν ακόμη πλήρως αποκατασταθεί.
Ο δήμαρχος ανέπτυξε τους προβληματισμούς του για τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντά στην σχετική προσπάθειά του .
Ανταλλάχτηκαν απόψεις και οι υποψήφιοι-ες περιφερειακοί σύμβουλοι τόνισαν ότι το θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη 1 με την συνθετική λογική που το διαπερνά, δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο για τον σχεδιασμό παρεμβάσεων συνολικού και όχι αποσπασματικού χαρακτήρα. Επίσης έγινε συνάντηση με την υποψήφια δήμαρχο Ζαγοράς –Μουρεσίου με τον συνδυασμό «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά, η οποία ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της, τονίζοντας ότι είναι η στιγμή να συμβεί η προοδευτική αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.