Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Διαμαρτυρία τη Δευτέρα 4 Μαΐου στην παραλία του Βόλου

Αντίδραση για την κατάθεση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου

Ως περιβαλλοντοκτόνο χαρακτηρίζει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας το νομοσχέδιο του Υπ. Περιβάλλοντος, που θα συζητηθεί στη Βουλή τη Δευτέρα και καλεί τους πολίτες σε διαμαρτυρία τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου.
Η περιβαλλοντική οργάνωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο Υπουργός Περιβάλλοντος εν μέσω πανδημίας και εκμεταλλευόμενος τις ειδικές συνθήκες άρχισε να συζητάει, στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής το περιβαλλοντοκτόνο, όπως το χαρακτηρίζει η οργάνωση, νομοσχέδιο που κατέθεσε πριν λίγες μέρες. Μάλιστα, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία επισημαίνει πως ο Υπουργός δεν δέχτηκε καμία αναβολή, την οποία και ζήτησαν 23 οικολογικές οργανώσεις στην Ελλάδα, ενώ πάνω από 100 συλλογικότητες και φορείς από όλη τη χώρα έχουν εκφράζει την αντίθεσή τους.
Σε γενικές γραμμές, όπως αναφέρει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, το νομοσχέδιο υποβαθμίζει τις περιοχές Νατούρα 2000, νομιμοποιεί, αντισυνταγματικά, πάνω από 500.000 αυθαίρετα μέσα σε δάση, αναθέτει σε ιδιώτες, όχι τη σύνταξη, αλλά τον έλεγχο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, με ασφυκτικές προθεσμίες, ακυρώνει τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των επενδύσεων, υποβαθμίζει τους φορείς διαχείρισης, στους οποίους μάλιστα θα ασκείται πλέον κεντρικός έλεγχος και τέλος δεν δίνει λύσεις στη διαχείριση των αποβλήτων, που αποτελεί διαχρονικά ένα μεγάλο «αγκάθι» για τη χώρα μας.
Εκφράζοντας την αντίθεσή της στο εν λόγω νομοσχέδιο, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους πολίτες σε διαμαρτυρία τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου , την ώρα που θα αρχίσει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.