Πέθανε ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Ιωάννης Αντωνόπουλος

Μία μόλις ημέρα μετά τον εορτασμό των γενεθλίων του...

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννης Αντωνόπουλος, πατέρας της πολιτευτού της Νέας Δημοκρατίας Έλενας Αντωνοπούλου. Ο εκλιπών, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με προβλήματα υγείας σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο του Βόλου, ενώ κατέληξε την επομένη των γενεθλίων του καθώς μόλις χθες έσβησε με την οικογένειά του το κεράκι των 87 του χρόνων.

Ο Γ. Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1930, σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πολιτεύθηκε για πρώτη το 1966 με την ΕΡΕ και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, χωρίς ωστόσο, να γίνουν εκλογές. Την περίοδο της δικτατορίας, τάχθηκε ενάντια, ιδιαίτερα μετά το “Κίνημα του Ναυτικού”.
Την μεταπολίτευση, εκλέχθηκε βουλευτής της ΝΔ το 1974 και το 1977 και βοήθησε τη Μαγνησία, ενώ ένα από τα έργα του, είναι και το Κολυμβητήριο του Βόλου. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος, την περίοδο του 1985 τάχθηκε στο πλευρό του Κωστή Στεφανόπουλου για την αρχηγία της Ν.Δ. με αντίπαλο τον Κ. Μητσοτάκη και στην συνέχεια ακολούθησε τον Κωστή Στεφανόπουλο στο κόμμα που ίδρυσε την ΔΗΑΝΑ. Έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Βόλου και τα επόμενα χρόνια έγινε πρόεδρος της Κοινότητας Κισσού (1994) ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μουρεσίου.
Παράλληλα, ήταν λάτρης του ναυταθλητισμού και πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση και το πόλο, ενώ υπηρέτησε με ιδιαίτερη αγάπη τον αθλητισμό στην περιοχή μας.
Πέρυσι ο Γ. Αντωνόπουλος εξέδωσε βιβλίο με τα γεγονότα της Κύπρου της περιόδου 1964-65, όπου υπηρέτησε ως Κυβερνήτης του παράκτιου περιπολικού «Λεβέντης».
Γόνος της οικογένειας Αντωνόπουλου από τις παλαιότερες οικογένειες του Πηλίου από τις πρώτες του Βόλου, με το Μέγαρο Αντωνόπουλου να έχει κατασκευαστεί περί το 1865 στην οδό Ερμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.