Πήλιο και Σποράδες προσελκύουν για το Πάσχα

Σε κάποιες περιοχές η πληρότητα θα ξεπεράσει το 95%

Από τις πλέον καλές πασχαλινές περιόδους φαίνεται να εξελίσσεται η φετινή για την Μαγνησία γενικότερα, στον τομέα του τουρισμού, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πανελλαδικού έντυπου αλλά και ηλεκτρονικού Τύπου. Η αγορά από την Κυριακή των Βαΐων κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολο Οντόπουλο, αφού «στην εμπορική αγορά βρέθηκε πολύς κόσμος από το οποίο ένα ποσοστό 30-40% έκανε και αγορές. Ήταν μια πολύ καλή εικόνα σε σχέση με την αντίστοιχη των τελευταίων ημερών και αυτή η κατάσταση φέρνει στους εμπόρους αισιοδοξία και ελπίδα για τη συνέχεια των ημερών μέχρι και το Πάσχα, αν λάβουμε υπόψη ότι μόλις τώρα πληρώθηκαν οι συντάξεις και έγινε η καταβολή των πασχαλινού δώρου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Συνεπώς εκτιμούμε ότι η αγοραστική κίνηση θα αυξηθεί και θα κορυφωθεί ως την τελευταία στιγμή».
Παράλληλα με την εμπορική αγορά, σε εξαιρετικά επίπεδα κινείται και ο τομέας του τουρισμού, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη, ως τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας οι κρατήσεις άγγιζαν το 70% στην περιοχή και οι ενδείξεις δείχνουν ότι στον μητροπολιτικό Βόλο θα φθάσουν και στο 98% μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, με κυρίαρχη θέση να έχουν τα παραδοσιακά θέρετρα του Πηλίου, όπως Πορταριά, Μακρυνίτσα, όπως και ευρύτερα οι Μηλιές, και η Τσαγκαράδα, αλλά και όλα τα παραθαλάσσια θέρετρα.
Παρατεταμένη ζήτηση λόγω Πρωτομαγιάς
Η ζήτηση σε ξενοδοχεία για διανυκτερεύσεις σε Βόλο και Μαγνησία την φετινή πασχαλινή περίοδο είναι μεγαλύτερη και παρατεταμένη και λόγω της Πρωτομαγιάς. Πολύς ο κόσμος θα κατευθυνθεί και στην Σκόπελο, όπου σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αθηνά Ντάκη, θα είναι μια καλή Πασχαλιά για τους επαγγελματίες του νησιού
Πληρότητα στις Σποράδες
Σημαντικό μερίδιο έχουν και οι Σποράδες, όπου τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται με αυξημένες πληρότητες και θα κορυφωθούν Μεγάλη Παρασκευή και Σάββατο, με κυρίαρχο προορισμό την Σκιάθο. Στο διάσημο νησί των Σποράδων, θα κατευθυνθεί όπως και κάθε χρόνο ο κύριος όγκος των επισκεπτών, όπου τηρείται το Αγιορείτικο τυπικό για το Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Αλέκο Ευσταθίου, ξεκίνησε παράλληλα και η τουριστική περίοδος και έχουν ήδη ανοίξει ξενοδοχεία σε ποσοστό πάνω από 55% και μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα φθάσει το 100%. Τα πρώτα 14 τσάρτερς φθάνουν στη Σκιάθο ανήμερα την Πρωτομαγιά. Πολύς ο κόσμος θα κατευθυνθεί και στην Σκόπελο, όπου σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αθηνά Ντάκη, θα είναι μια καλή Πασχαλιά για τους επαγγελματίες του νησιού, ενώ στην Αλόννησο θα κατευθυνθεί ο κόσμος που θα αποζητά την γαλήνη και την ηρεμία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.