Ποινή φυλάκισης στον 55χρονο Βολιώτη που κλωτσούσε γάιδαρο στο κεφάλι

Είπε ότι τα ζώα έπαθαν σκίνιασμα και θα πέθαιναν αν δεν τα τρόμαζε

Ένοχο έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 55χρονο ιδιοκτήτη εγκαταστάσεων που κατηγορούνταν για βάναυση μεταχείριση ζώου πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 € και σύμφωνα με πληροφορίες του έχουν επιβληθεί και διοικητικά πρόστιμα ύψους χιλιάδων Ευρώ, από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, δεν προσκόμισε κάποια βεβαίωση από κτηνίατρο για την «ορθότητα» της πράξης του να κλωτσήσει στο κεφάλι το γαϊδούρι, παρά μόνο δικαιολογήθηκε λέγοντας πως τα δύο γαϊδούρια, που μετέφερε με το αυτοκίνητό του. έπαθαν σκίνιασμα και σε περίπτωση που δεν τα τρομάξει κάποιος χτυπώντας τα…υπάρχει περίπτωση να πεθάνουν.

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου ο άνδρας κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ισχυριζόμενος πως όταν ο άνθρωπος λιποθυμάει του δίνουμε χαστούκια για να συνέλθει, έτσι και τα ζώα μπορείς να τα κλωτσήσεις στο κεφάλι για να τα συνεφέρεις, ενώ πρόσθεσε πως ένα από τα δύο γαϊδούρια που έσερνε ήταν ματιασμένο… και ζήτησε αναβολή για να προσκομίσει πιστοποιητικό κτηνιάτρου, που θα αποδείκνυε όσα έλεγε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.