Πλημμύρες 2023: Ποια δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις πληγείσες αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες της Μαγνησίας

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 στο πλαίσιο της διαδικασίας εκτίμησης ζημιών, ότι κατόπιν σχετικής αυτοψίας από τα αρμόδια κλιμάκια κρατικής αρωγής ΠΕΜΣ θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο email του εκάστοτε κλιμακίου τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α. Δηλώσεις ΟΣΔΕ των τελευταίων δύο ετών: 1. Ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης/ενιαία αίτηση ενισχύσεων, 2. Ενιαία δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ, 3. Κατάσταση ελέγχου αιτήσεων παραγωγών.

Β. Δηλώσεις ΦΠΑ για τη χρήση του 2023.

Γ. Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr. για την ύπαρξη ή μη ασφαλιστικού συμβολαίου. Εναλλακτικά προσκομίζεται το πόρισμα της ασφαλιστικής εταιρείας με το ποσό της αποζημίωσης και τη βεβαίωση είσπραξής του.

Δ. Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr. Το κείμενο είναι το εξής: 1. «Ως νόμιμος εκπρόσωπος της αγροτικής μου εκμετάλλευσης δηλώνω ότι δεν αποζημιώνομαι από άλλον φορέα για τις ζημιές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4797/2021 από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023 στην ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων». 2. Κατά τη διάρκεια των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023 στη Μαγνησία και τις Σποράδες καθώς και κατά την τρέχουσα περίοδο διατηρώ αδιάλειπτα την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη/κατόχου γης.

Ε. Φωτογραφικό υλικό ή και βίντεο.

Στ. Σημείωμα με σφραγίδα και υπογραφή του νόμου εκπροσώπου της αγροτικής εκμετάλλευσης που να αναφέρονται αναλυτικά, ο κατεστραμμένος εξοπλισμός ή/και αποθηκευμένο προϊόν και η εκτιμώμενη αξία του.

Ζ. Εφόσον υπάρχουν, επισυνάπτονται τιμολόγια αγοράς εξοπλισμού ή των προϊόντων που υπέστησαν ζημιά καθώς και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο για την εκτίμηση της ζημιάς και του κόστους αποκατάστασης.

Επισημαίνεται ότι ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή δεν αποτελούν αντικείμενο εκτίμησης των Κλιμακίων Κρατικής Αρωγής. Τα αρμόδια κλιμάκια κρατικής αρωγής ΠΕΜΣ καθώς και η Διεύθυνση κρατικής αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μπορεί να ζητά επιπρόσθετα δικαιολογητικά, στο πλαίσιο ελέγχου νομιμοποίησης των δικαιούχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.