Πολίτες και εθελοντές του Αλμυρού ξαναχτίζουν το Πυροφυλάκειο στην Όθρυ

Ζητούν πίσω τα υλικά που πυροφυλακείου που κατεδαφίστηκε

Με αφορμή τις φωτιές στην Εύβοια, Αττική, Πελοπόννησο και το αξιοθαύμαστο έργο και τον ρόλο των εθελοντών σ΄ αυτές, έχοντας κατά νου και τη προστασία που πρόσφερε η χρήση του Πυροφυλακείου στη προστασία της   Όθρυς για μία δεκαετία πριν γκρεμισθεί, μερικοί ενεργοί πολίτες και εθελοντές από την Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού “Εν δράσει” αποφάσισαν  να ξαναχτίσουν το Πυροφυλάκειο στην Όθρυ αυτή τη φορά σε ιδιωτικό χώρο. Για τον σκοπό αυτό απέστειλαν στον δήμο Αλμυρού  τη παρακάτω αίτηση- επιστολή:

Θέμα: Επιστροφή υλικών από την καθαίρεση  του ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ στη θέση ΤΣΑΤΑΛΙ

Σε εκτέλεση της υπ. αρ. 1072/65288/7-7-2017 αποφάσεως του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΈΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ «εκτέλεση της υπ. αρ. 2909/56840/14-10-11 απόφασης κατεδάφισης τελεσίδικα αυθαίρετης κατασκευής στη ΔΘ ΄Τσατάλι’, ο Δήμος Αλμυρού με το υπ. αρ. 18159/1132/2016 έγγραφο της 15-02-2017 όρισε την επιτροπή κατεδάφισης.

            Mετά την καθαίρεση του πυροφυλακείου και την αποξήλωση των εκεί υλικών και κινητών πραγμάτων τα οποία ανήκουν  σε εμένα, ανέμενα όπως κληθώ για την παραλαβή αυτών, πράγμα τοοποίο δεν έλαβε ώρα μέχρι σήμερα. Τα υλικά καθαιρέσεως  μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του δήμου, αλλά και στην αποθήκη του εργολάβου κατεδάφισης (!), χωρίς να παραδοθούν σε εμάς ως οφείλατε. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπήρχαν δέκα κουφώματα αλουμίνιου, με διπλά τζάμια και ρολά, μία πόρτα αλουμινίου, δύο σιδερένιες σκάλες, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τέσσερες πόρτες μασίφ εσωτερικού χώρου, μεταλλικά πάνελ στέγης, σιδερένιοι δοκοί, μαντεμένιο τζάκι, έπιπλα κ.λ.π, η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 20.000 ευρώ. 

            Επειδή λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών στον δήμο μας και ιδιαίτερα στην Όθρυ, σκεπτόμαστε στην κατασκευή εκ νέου πυροφυλακείου στην Όθρυ σε ιδιωτικό χώρο και χρειαζόμαστε άμεσα τα υλικά κατεδάφισης, τα οποία έτσι και αλλιώς μας ανήκουν, παρακαλούμε για την άμεση παραλαβή των υλικών αυτών σε μέρος που θα σας υποδείξουμε.

            Επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη παραπέρα ενέργεια”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.