Πολλά κενά στις εφορευτικές επιτροπές, νέα ειδοποιητήρια από το Πρωτοδικείο!

Περίπου 7.140 πολίτες πρέπει να συμμετάσχουν στη διαδικασία

Πολλά είναι τα κενά που παρατηρούνται στη σύνθεση των Εφορευτικών Επιτροπών, ενόψει των τριπλών εκλογών της Κυριακής, με αποτέλεσμα το Πρωτοδικείο Βόλου να έχει αποστείλει νέο κύμα ειδοποιητηρίων, σε πολίτες που έχουν κληρωθεί με βάσει τους εκλογικούς καταλόγους και τα λαμβάνουν αυτές τις ημέρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ποσοστό περίπου 20% έχουν λάβει κλητεύσεις δημόσιοι υπάλληλοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί κ.α.), οι οποίοι βάσει του νόμου εξαιρούνται από τη διαδικασία, και έτσι θα πρέπει να βρεθούν άλλοι για να τους αντικαταστήσουν.
Ειδοποιητήρια έλαβαν και πολίτες που διαμένουν προσωρινά σε άλλες περιοχές της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), ακόμα και στο εξωτερικό, και σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρωτοδικείο του Βόλου, ζήτησαν εξαίρεση λόγω κωλύματος.
Εκτός των παραπάνω, κλήθηκαν στρατιωτικοί και γενικά δημόσιοι υπάλληλοι, όπως επίσης ακόμα υποψήφιοι στις εκλογές και ασθενείς που φυσικά δεν μπορούν να παραστούν την Κυριακή στα εκλογικά κέντρα.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι επικαιροποιημένες οι καταστάσεις των δήμων και έτσι καλούνται άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών.
Μέχρι στιγμής έχουν καλέσει τηλεφωνικά στο Πρωτοδικείο αρκετοί ρωτώντας τι προβλέπεται για τις εξαιρέσεις, με τους υπαλλήλους να ζητούν από τους πολίτες μετά την κλήρωση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, να μην καλούν πλέον στο Πρωτοδικείο για ακυρώσεις και κωλύματα, και μπορούν να ενημερώνουν τον δικαστικό αντιπρόσωπο στο τμήμα που έχουν τοποθετηθεί το πρωί των εκλογών, για όποιο κώλυμα αντιμετωπίζουν. Το Πρωτοδικείο συνιστά ψυχραιμία και θετική διάθεση, αφού η διαδικασία είναι εύκολη και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για να έλθει σε πέρας.
Διευθυντές σχολείων
Διευθυντές σχολείων έχουν επιλεγεί ως αναπληρωματικοί σε θέσεις δικαστικών αντιπροσώπων σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα υγείας σε κάποιον από αυτούς, με σκοπό να βοηθήσουν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις σε κάθε εκλογικό τμήμα θα πρέπει να βρίσκονται πέντε μέλη εφορευτικής, ενώ κληρώνονται και πέντε αναπληρωματικοί τους, που σημαίνει ότι λόγω των 714 τμημάτων που θα λειτουργήσουν στη Μαγνησία, 7.140 πολίτες θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.