Πως θα γιορταστεί η 28η Οκτωβρίου στη Μαγνησία

Εθνική εορτή σε καιρό πανδημίας

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
Για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός μέχρι τη δύση του ηλίου της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου, φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων ΝΠΔΔ τις βραδινές της 28ης Οκτωβρίου.
Για σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 στις 7.30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.
Στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας και στις 11 επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Στις 11.30 το πρωί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δε θα σταλούν. Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα γίνει μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Η τοπική Εκκλησία τιμά την επέτειο του «ΟΧΙ»
«Με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες του Έπους του ΄40, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά και φέτος την μεγάλη Εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Σήμερα, ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Στις 11π.μ. ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών. Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία της πόλης, όπου θα τελέσει το Τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων του Αλβανικού Έπους».

Ο εορτασμός στον Αλμυρό
Από τον Δήμο Αλμυρού ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου με γνώμονα τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19. Για σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος.
Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη των εκπροσώπων των Στρατιωτικών Τμημάτων έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 10:00 π.μ. το αργότερο και αντιπρόσωποι αυτών θα περάσουν μέσα στην εκκλησία με τις σημαίες πριν έρθουν οι επίσημοι.
Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή των Αρχών της πόλης και των Συμπολιτών.
Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου ο κος Νικόλαος Χατζηαυγουστίδης, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τους εκπροσώπους των μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.