Πράσινη Αριστερά- Μαζί Μαγνησίας: «Εμείς είμαστε με τους Αγρότες»

Ανακοίνωση εξέδωσε η πολιτική κίνηση «Πράσινη Αριστερά- Μαζί» Μαγνησίας στηρίζοντας τους αγρότες της Θεσσαλίας και τονίζοντας πως όλα τα αιτήματά τους  εξακολουθούν να είναι επίκαιρα, γιατί λείπει η σοβαρή αντιμετώπισή τους από τις κυβερνήσεις. Μάλιστα, τα μέλη της κίνησης δηλώνουν πως είναι στο πλευρό των αγροτών και καλούν  τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν και να απαιτήσουν τη ριζική αντιμετώπισή τους.

«Για μία ακόμη χρονιά οι αγρότες της Θεσσαλίας κινητοποιούνται μιας και οι υποσχέσεις της προηγούμενης χρονιάς, για επίλυση των προβλημάτων έμειναν υποσχέσεις. Το τεράστιο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές και οι ανύπαρκτες -ουσιαστικά- αποζημιώσεις, εξακολουθούν να αποτελούν ανυπέρβλητα προβλήματα. Τα βασικά αιτήματα, έχουν γίνει πάγια και εξακολουθούν να ισχύουν, μιας και δεν έχει επιλυθεί κανένα από αυτά. Τουναντίον δημιουργούνται νέα.

Τα βασικά προβλήματα – αιτήματα είναι:

η κάλυψη της απώλειας εισοδήματος,

η μείωση του κόστους παραγωγής και το αφορολόγητο πετρέλαιο,

ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΛΓΑ, που θα αποζημιώνει 100% τις ζημιές,

οι κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα λογικό εισόδημα,

λύσεις για το χτύπημα της κερδοσκοπίας μεσαζόντων,

ρυθμίσεις λόγω της αύξησης των τραπεζικών χρεών,

η έλλειψη ενημέρωσης και προετοιμασίας για τη νέα ΚΑΠ

Όλα τα αιτήματα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα, γιατί λείπει η σοβαρή αντιμετώπισή τους από τις κυβερνήσεις. Η Πράσινη Αριστερά- Μαζί Μαγνησίας καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν και να απαιτήσουν τη ριζική αντιμετώπισή τους, για να μη συζητάμε κάθε χρόνο τα ίδια. Τώρα πρέπει να δεσμευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και να μη ξεχάσουν μετεκλογικά την υπόσχεσή τους. Εμείς είμαστε με τους αγρότες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.