Προχωρά άμεσα η σιδηροδρομική σύνδεση απ΄τον σταθμό μέχρι την είσοδο του λιμανιού

Τονίστηκε σε συνάντηση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και του Διευθ. Συμβούλου του ΟΛΒ με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου, είχαν συνάντηση την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στα γραφεία του ΟΣΕ, με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα.

Αντικείμενο της συνάντησης, η προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών για τη σιδηροδρομική σύνδεση από τον επιβατικό σταθμό μέχρι την είσοδο του λιμένος Βόλου. Τόσο ο κ. Αναγνώστου, όσο και ο κ. Ζηλιασκόπουλος, ανέλυσαν κι εξήγησαν στον κ. Πατέρα την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της σιδηροδρομικής σύνδεσης με τον λιμένα Βόλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατέρας δεσμεύτηκε ότι ο ΟΣΕ, θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (μελέτες – κατασκευή έργων) μέσα στο προσεχές διάστημα, προκειμένου να κατασκευαστούν όλα τα απαραίτητα έργα για να προχωρήσει η σιδηροδρομική σύνδεση από τον επιβατικό σταθμό μέχρι την είσοδο του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται ότι, η πλήρης σύνδεση του λιμένος Βόλου με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων, ενώ πλέον το συγκεκριμένο τμήμα, μετά και τη δέσμευση του κ. Πατέρα και προκειμένου να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες, αποδεσμεύεται από τη μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με την Α’ ΒΙ.ΠΕ., τη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, το Αεροδρόμιο Αγχιάλου και τον Αλμυρό για την οποία πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενημερώθηκε ότι πέρασε τη φάση της δημοπράτησης της μελέτης κι αξιολογούνται οι προσφορές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.