Προχωρά η διαδικασία ολοκλήρωσης της αποκατάστασης της Κίτρινης Αποθήκης

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Αλ. Μεϊκόπουλο η Γ.Γ. Του Υπουργείου Πολιτισμού

Συνάντηση πραγματοποίησε με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. και Αθλητισμού κ. Μαρία Βλαζάκη, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Όπως έγινε γνωστό από το βουλευτικό γραφείο, «η συνάντηση αφορούσε το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου αποκατάστασης της Κίτρινης Αποθήκης, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να στεγάσει τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο «Technopolis Ιάσων: Innovation Hot Spot Επιχειρηματικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Διεπιστημονικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».
Ένα έργο που θα αναβαθμίσει το εμβληματικό κτίριο της πόλης μας, το οποίο συνδέεται με τα πιο σημαντικά ορόσημα της ιστορίας της και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει σύγχρονες υποδομές για την διεξαγωγή της ερευνητικής δραστηριότητας και την παραγωγική της αξιοποίηση. Ένα έργο που θα αξιοποιήσει το υψηλά μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και θα δώσει παράλληλα ώθηση σε μία δυναμική και καινοτόμα τοπική οικονομία της γνώσης, ικανή να παράγει σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Ο Βουλευτής, o οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας υλοποίησης του έργου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς τόνισε, πως η επιτάχυνση της διαδικασίας και η άμεση αποκατάσταση της Κίτρινης Αποθήκης αποτελούν μείζονα ζητήματα ζητώντας επίσπευση της θεσμικής διαδικασίας ολοκλήρωσης, καθώς πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει το επιστημονικό και ακαδημαϊκό προφίλ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα αναβαθμίσει συνολικά την πόλη του Βόλου.

Η Γενική Γραμματέας από την πλευρά της, διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει τάχιστα το σκέλος των διαδικαστικών αρμοδιοτήτων του και στις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας το Σχέδιο της Προγραμματικής Συμφωνίας για την υλοποίηση του έργου μαζί με τις τροποποιήσεις που προτείνει, ώστε η Περιφέρεια έπειτα ως συμβαλλόμενο μέρος, να αποφανθεί επί των εν λόγω τροποποιήσεων που προτείνει το Υπουργείο και να προχωρήσει το δικό της σκέλος των απαραίτητων διαδικαστικών ενεργειών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.