Προχωρούν οι τεχνικές παρεμβάσεις στο Κ. Υγείας Ζαγοράς

Τονίζει η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας

Το γεγονός ότι η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας, έχει εντάξει τις όποιες τεχνικές παρεμβάσεις στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς στα έργα υποδομής στο Π.Δ.Ε. και ο φάκελος θα σταλεί στο Υπ. Υγείας, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή τα όσα καταγράφηκαν ως διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων της περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «σχετικά με την υλοποίηση τεχνικών παρεμβάσεων βελτιοποίησης του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς (Κ.Υ. Ζαγοράς), η 5η Υ.Πε. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έχει προβεί από τις 30-6-2017 στην σχετική Έγκριση Σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης, που αφορά στην ένταξη έργων υποδομής στο ΠΔΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το έργο «Επισκευαστικές εργασίες και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 175.000 ευρώ.
Σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, από την οποία δόθηκαν οι απαιτούμενες κατευθυντήριες οδηγίες με σκοπό την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ένταξη του έργου στο ΠΔΕ, η 5η Υ.Πε. βρίσκεται στη διαδικασία σύνταξης του σχετικού φακέλου, με την ολοκλήρωση της οποίας θα σταλεί στο Υπουργείο Υγείας για περαιτέρω δικές του ενέργειες.
Σε κάθε περίπτωση, η 5η Υ.Πε., από την ένταξη του Κ.Υ. Ζαγοράς στην αρμοδιότητά της, την 1-1-2015, έχει προχωρήσει στην επίλυση πολλαπλών κτιριακών και ηλεκτρολογικών χρονιζόντων προβλημάτων, που αντιμετώπιζε το Κ.Υ. Ζαγοράς, όπως η ετήσια συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών των εγκαταλελειμμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεών του και έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εν γένει αναβάθμιση των κτιριακών του εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβάνοντας το έργο «Επισκευαστικές εργασίες και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς», προϋπολογιζόμενης δαπάνης 175.000 ευρώ, στην πρότασή της για ένταξή του στο ΠΔΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.