Προκαταρτική για τυχόν υποβάθμιση περιβάλλοντος σε αγροτεμάχια στη Χλόη

Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες, μετά από καταγγελία κατοίκων

Σε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν υποβάθμιση περιβάλλοντος θα προχωρήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, για το θέμα της απόρριψης άγνωστης σύνθεσης χώματος, πιθανόν με περλίτη, που έριξαν σε αγροτεμάχιο που νοίκιασαν, υπεύθυνοι εργοστασίου στη Β Βιομηχανική Περιοχή.
Η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις, μετά από καταγγελίες κατοίκων και με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ διώξεις αναμένεται να ασκηθούν μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας.
Πιο συγκεκριμένα, οι συλλήψεις έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης, από αστυνομικούς του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας περιβάλλοντος, μετά από καταγγελία κατοίκων του χωριού.
Πρόκειται δύο 44χρονους οδηγούς φορτηγών, τον 54χρονο διευθυντή μεταφορικής εταιρίας και 48χρονο εργολάβο μεταφοράς υλικού από εργοστάσιο της περιοχής.
Οι δύο οδηγοί φορτηγού έριξαν χώμα άγνωστης σύνθεσης, που μετέφεραν από εργοστάσιο, σε αγροτεμάχιο που είχε μισθώσει για το σκοπό αυτό, αλλά δεν είχαν άδεια εναπόθεσης υλικών.
Κάτοικοι, που είδαν τη σκόνη ανησύχησαν και έκαναν την καταγγελία, η Αστυνομία συνέλαβε τους τέσσερις, που αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, ενώ κλήθηκε κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, για να κάνει έλεγχο στη σύσταση του χώματος που έριξαν στο αγροτεμάχιο. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων που θα γίνουν θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία, που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.