Προκήρυξη έργων 5,9 εκ. € και δύο συμβάσεις έργων για τη Μαγνησία

Υπέγραψε ο περιφερειάρχης για να προλάβει αλλαγές στις επιτροπές διαγωνισμών

Τις προκηρύξεις έργων ύψους 5.900.000 € για το Ν. Μαγνησίας υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ώστε να προλάβει τις όποιες καθυστερήσεις προκύψουν από υπουργική απόφαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη που αλλάζει τον τρόπο επιλογή των μελών των επιτροπών που διεξάγουν τους διαγωνισμούς. Επίσης υπέγραψε τις συμβάσεις για έργα στη Μαγνησίας ύψους 2.300.000 €.
Ο κ. Αγοραστός υπέγραψε σήμερα παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη, θεματικών αντιπεριφερειαρχών και νομαρχιακών συμβούλων, δύο συμβάσεις με εργολάβους για έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συντήρηση επαρχιακού δικτύου
Πρόκειται για μία σύμβαση ύψους1.800.000 € για τη συντήρηση σε ορισμένες θέσεις στο επαρχιακό δίκτυο της Μαγνησίας, που αφορά στα τμήματα: Αγριά-Λεχώνια, Άνω Βόλος-Πορταριά, Βόλος-ΆλληΜεριά, Βόλος -Παιδόπολη Αγριάς, Λαρίσης -Σέσκλο, ΠΕΒ-Κανάλια, Κανάλια-Καλαμάκι, Χάνια-Καράβωμα, Άνω Γατζέα-Αγία Τριάδα, Μετόχι-Λαύκος-Προμύρι, Αλμυρός-Κωφοί-Κωκκοτοί-Βρύναινα.
«Τις 11 θέσεις επέλεξαν οι τεχνικές υπηρεσίες, γιατί γρήγορα και πρώτοι σε όλη την Ελλάδα καταφέραμε και κάναμε τους διαγωνισμούς που γίνονται πλέον ηλεκτρονικά», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Καθαρισμός υδατορεμάτων
Η δεύτερη σύμβαση αφορά τον καθαρισμό υδατορεμάτων. Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί πολλά, αλλά με αυτή τη σύμβαση προϋπολογισμού 500.000 €, θα γίνουν παρεμβάσεις σε 11 υδατορέματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Πρόκειται για τα υδατορέματα σε Άναυρο, Ξηριά, Αϊδίνι, στον Άγιο Ονούφριο, τη Ροδιά, το Βελεστίνο, στο Ριζόμυλο, στον ΆγιοΛαυρέντιο, Πτελεό και στο δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου τα υδατορέματα στην Αμβρούτσα και το Μπάτικα.

Προκήρυξη έργων 5,9 εκ. €
Ο Κώστας Αγοραστος, υπέγραψε επίσης τις προκηρύξεις άλλων πέντε έργων συνολικού προϋπολογισμού 5.900.000 €.
Συγκεκριμένα, ποσό 1.800.000 € θα διατεθεί για έργα συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας γενικότερα, επίσης 500.000 € για τη συντήρηση του οδικού δικτύου σε Αγριά, Δράκεια και Χάνια, 500.000 € για τη συντήρησητου οδικού δικτύου στην Αλόννησο, 300.000 € για το κομμάτι Σκιάθος-Κουκουναριές, 1.240.000 € για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο του δήμου Ρήγα Φεραίου και 1.200.000 € ασφαλτικές εργασίες για το δρόμο Βόλου-Βελεστίνου.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αναφερόμαστε στην εθνική οδό όπου προχωρούν οι εργασίες στο ΠΕΒ μέσω της εργολαβίας των 1.800.000 € και σήμερα προστίθεται τα 1.200.000 ε€. Σε αυτό το δρόμο μέχρι στιγμής έχουμε δώσει 12 εκ. € έργα, σε αγαστή συνεργασία και με το αρμόδιο υπουργείο».

«Βαρίδια» στα έργα οι επιτροπές
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός, υπάρχει μία διαδικασία που δημιουργεί «βαρίδια» στην ταχύτητα εκτέλεσης των έργων. Πρόκειται για μία υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Σπίρτζηςστις 29/12/2017, η οποία καθορίζει τον τρόπο επιλογής αυτών που θα συμμετέχουν στις επιτροπές και στον έλεγχο των έργων.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση από το υπουργείο από ένα μητρώο μηχανικών της περιοχής, που για την ώρα δεν υπάρχει. «Αυτό θα μας καθυστερήσει σημαντικά. Θα έχουμε πρόβλημα στη συμμετοχή. Εμείς αντιδράσαμε γρήγορα και ενεργήσαμε για να υπογραφούν έγκαιρα οι διαγωνισμοί με τον παλιό τρόπο», τόνισε.
Σημειώνεται ότι η υπουργική απόφαση τίθεται σε ισχύ από 1ης Φεβρουαρίου και όλοι πιέζουν αν είναι δυνατόν αυτή να αλλάξει.”Όλη η Ελλάδα είναι στα κάγκελα, δήλωσε χαρακτηριστικά”, ο κ. Αγοραστός

Τούρτα γενεθλίων
Κατά τη σημερινή υπογραφή των συμβάσεων έργων, μία έκπληξη περίμενε τον κ. Αγοραστό από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Μετά την υπογραφή των συμβάσεων του παρουσίασε μία τούρτα για να σβήσει ένα συμβολικό κεράκι για τα γενέθλια που είχε σήμερα, δεχόμενος τις ευχές των παρισταμένων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.