Πρόσκληση υποψηφίων φοιτητών για υποβολή αιτήσεων σε Μεταπτυχιακό

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, προσκαλεί υποψήφιους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» (MSc in Bioentrepreneurship), που διοργανώνεται για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 στην Αθήνα.

Αντικείμενο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών είναι η διασύνδεση της ακα-δημαϊκής εκπαίδευσης με την επιχειρηματική πρακτική και η προετοιμασία για μια κα-ριέρα στον κόσμο των βιοτεχνολογικών επιχειρήσεων. Οι φοιτητές βελτιώνουν τις δεξιότητές τους σε βιοχημικές διεργασίες στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ παράλληλα αποκτούν γνώσεις στον τομέα των οικονομικών επιστημών και της διοίκησης επιχειρήσεων, γνώσεων απαραίτητων για κάθε επιτυχημένο επιχειρηματικό εγχείρημα. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι πλήρως διαφοροποιημένο από τα ακαδημαϊκά στερεότυπα και στο σχεδιασμό του, αλλά και ιδιαίτερα στην υλοποίησή του, συμμετέχει ένα δίκτυο καταξιωμένων εταιρειών που μεταφέρει στους φοιτητές τα απαραίτητα στοιχεία της πραγματικής βιοικονομίας και αγοράς.

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ανώτατης εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Η έναρξη των μαθημάτων του Δ.Π.Μ.Σ. θα γίνει τον Οκτώβριο 2017. Το πρόγραμμα, διάρ-κειας τριών εξαμήνων (δύο πρώτα εξάμηνα εκπαίδευσης και ένα εξάμηνο ενασχόλησης και συγγραφής της διπλωματικής εργασίας κατά προτίμηση σε συνεργαζόμενη

επιχείρηση) είναι πλήρους, αποκλειστικής και υποχρεωτικής παρακολούθησης και πλήρως εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα συνδυάζοντας τις παραδοσιακές με τις νέες εκπαιδευτικές τεχνολογίες και εργαλεία και αποτελεί ουσιαστικά ένα ΜΒΑ στη βιοτεχνολογία. Τα δίδακτρα του Δ.Π.Μ.Σ. ανέρχονται σε δύο χιλιάδες (2.000) € ανά εξάμηνο.

Υποψήφιοι με βαθμό πτυχίου οκτώ (8.0) και άνω απαλλάσσονται από την καταβολή των διδάκτρων για το 3ο εξάμηνο (2.000 €). Το ίδιο ισχύει και για το 10% των πρωτευ-σάντων φοιτητών στα δύο πρώτα εξάμηνα σπουδών.

Ο νικητής/τρια του διαγωνισμού καινοτομίας Life Innovation (Apivita-Βιοεπιχειρείν) θα απαλλαγεί από το σύνολο των διδάκτρων (https://www.apivita.com/hellas/new/life-innovation-contest).

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά (μέσω e-mail στη διεύ-θυνση [email protected]) ή ταχυδρομικά στην Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. (Γραμμα-τεία Δ.Π.Μ.Σ. Βιοεπιχειρείν, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 116 35 Αθήνα) μέχρι 16 Ιουνίου 2017:

1 Αίτηση Συμμετοχής (βρίσκεται στη Γραμματεία και στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ.).
2 Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα (πρότυπη φόρμα βιογραφικού βρίσκεται στη Γραμματεία και στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Μ.Σ.).

Οι συνεντεύξεις υποψηφίων θα διεξαχθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και στην περίπτωση που η αίτησή τους γίνει δεκτή, για την εγγραφή τους θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Το Δ.Π.Μ.Σ. έχει περιορισμένο αριθμό θέσεων και για την εγγραφή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://bioepixirin.bio.uth.gr ή στο τηλέφωνο 210‐7273735, Γραμματεία Δ.Π.Μ.Σ. Βιοεπιχειρείν, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κων-σταντίνου 48, Αθήνα 116 35.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.