Πρώτη η ΔΑΚΕ στις εκλογές δασκάλων και νηπιαγωγών στη Μαγνησία- Ποιοι εκλέγονται

Μεγάλη η αποχή - Προσήλθαν στις κάλπες 995 εκπαιδευτικοί

Η ΔΑΚΕ ήταν η παράταξη που αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας καταλαμβάνοντας τέσσερις έδρες και 41,5%.

Ακολουθεί η Δημοκρατική Συνεργασία με τρεις έδρες και 26,2%, η Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αντίσταση με μία έδρα και 14,1%, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με μία έδρα και 11,6% και τέλος η Ριζοσπαστική Παρέμβαση η οποία δεν κατέλαβε έδρα με το 5,9% που συγκέντρωσε.

Χαρακτηριστικό της εκλογικής αυτής διαδικασίας ήταν και η αποχή. Ενώ στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 1365 περίπου εκπαιδευτικοί, φέτος προσήλθαν μόλις οι 995. Οι αιτίες πολλές, αρχικά το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν δόθηκε η άδεια στους εκπαιδευτικούς για τη διεξαγωγή Γεν. Συνέλευσης και διαδικασίας εκλογών, η οικονομική κρίση, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί από περιοχές εκτός Βόλου, δεν προσήλθαν λόγω ακρίβειας στα καύσιμα, ενώ και η απαξίωση- αδιαφορία έπαιξε στα σενάρια που συζητούνταν μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Για το ΔΣ του Συλλόγου εκλέγονται από την ΔΑΚΕ οι :Μούσιος,   Τσιούμαρη Ν. , Πολύζος Κ. και Καπουρνιώτης Γ., από τη Δημοκρατική Συνεργασία οι Κωνσταντινίδης Φ, Μπάρδα Δ. Σιδηροπούλου Ν. , από την ΑΑΑ ο Βαλής Γ. και από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ο Ριζόπουλος Α.

Για τη ΔΟΕ οι έδρες μοιράζονται ως εξής: 4 ΔΑΚΕ, 3 Δημοκρατική Συνεργασία, 2 Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αντίσταση, 1 Αγωνιστική Συσπείρωση, ενώ η Ριζοσπαστική Παρέμβαση δεν έβγαλε έδρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.