Πρώτο σχολικό κουδούνι σήμερα για 25.000 μαθητές και στη Μαγνησία

Mε τους καθιερωμένους Αγιασμούς σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια

Πρώτο σχολικό κουδούνι σήμερα για 25.000 μαθητές και στη Μαγνησία, με τους καθιερωμένους Αγιασμούς σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια .

Στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
ο Αγιασμός της Πρωτοβάθμιας

Στον προαύλιο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργου Πολύζου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 π.μ. ο επίσημος αγιασμός της Πρωτοβάθμιας για την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023. Τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Δευτεροβάθμια: Με 431 λιγότερους μαθητές

Όλα είναι έτοιμα στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης. Στα Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ του νομού φέτος θα φοιτήσουν 12509 μαθητές, ενώ στις θέσεις τους βρίσκονται και 1602 εκπαιδευτικοί. Φέτος, ειδοποιός διαφορά είναι η μεγάλη αύξηση του μαθητικού πληθυσμού στα ΕΠΑΛ με τους μαθητές να δείχνουν προτίμηση στην επαγγελματική εκπαίδευση. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί την γενική εικόνα, μιας και φέτος καταγράφεται μείωση κατά 431 μαθητές σε σχέση με πέρυσι.
«Είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά. Οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές έχουν τοποθετηθεί, οι εκπαιδευτικοί ξέρουν ποιες τάξεις θα αναλάβουν και τι θα διδάσκουν, έχουν βγει τα προγράμματα στα περισσότερα σχολεία και τη Δευτέρα αυτή η εργασία θα ολοκληρωθεί. Όλο το σύστημα της εκπαίδευσης είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης έχοντας δίπλα του την κ. Ρηγώ Φασουράκη, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων.
Φέτος, η αγκαλιά, όπως είπε χαρακτηριστικά της εκπαιδευτικής κοινότητας ανοίγει και μπαίνει ένα νέο σχολείο, το ΕΕΕΕΚ Σκιάθου, που αφορά σε μαθητές με εκπαιδευτικά προβλήματα.
Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Σαβελίδης σημείωσε πως στη Μαγνησία είχαμε 36 νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και 191 αναπληρωτές, ενώ εννέα αναπληρωτές παραιτήθηκαν και δεν ανέλαβαν υπηρεσία. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ανέρχονται συνολικά στους 1411. Υπάρχουν λίγα κενά εκπαιδευτικών, τα οποία οφείλονται κατά κύριο λόγο στην συνεχή ανάπτυξη τμημάτων στα ΕΠΑΛ, καθώς φέτος καταγράφηκε πληθώρα εγγραφών. Μόλις σήμερα δημιουργήθηκαν τρία νέα τμήματα σε ΕΠΑΛ του Βόλου, γι’ αυτό και προκύπτουν τα κενά, τα οποία άμεσα θα καλυφθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.