Ψεκασμοί για τα κουνούπια στο Βόλο και τα νησιά των Σποράδων

Με τη δεύτερη εβδομάδα του 12ου κύκλου, συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας – Β. Σποράδων, που προβλέπει δειγματοληψίες για εντοπισμό εστιών, ψεκαστικές εφαρμογές προνυμφοκτονίας και έλεγχο αποτελεσματικότητας ψεκασμών.

Αύριο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, τα συνεργεία κουνουποκτονίας θα κάνουν ψεκασμούς στο Δήμο Βόλου στην εκβολή του χειμάρρου Βρύχωνα και του ρέματος Κουφάλας στην Αρτέμιδα, στο Μαλάκι, στις θέσης Βάλτος, Σουτραλί και στην εκβολή του χειμάρρου Ματσάγγου Αγριάς, στο χείμαρρο Ξεριά Αισωνίας, στην Πορταριά, τη Μακρινίτσα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων κατά μήκος του χειμάρρου Ξηριά στη Ν. Ιωνία, στα Πλατανίδια και στο χώρο στάθμευσης Δημητριάδος στη Ν. Αγχίαλο.

Τη Δευτέρα 12 του μήνα τα συνεργεία θα βρίσκονται στο Δήμο Σκιάθου και στη θέση Ξάνεμος, έλος και ρέμα Αγ. Παρασκευής, λιμνοθάλασσα Αγ. Γεωργίου, βιολογικός καθαρισμός, Βρωμόλιμνος και Αγ. Γεώργιος. Ακόμη την Τρίτη τα συνεργεία θα βρίσκονται στο έλος Βρωμόλιμνος, στις Κουκουναριές, στα φρεάτια ομβρίων, στο κέντρο της χώρας και στο ρέμα Τρούλος.
Την Τετάρτη 14 του μήνα θα γίνουν ψεκασμοί στη Σκόπελο και συγκεκριμένα στον βιολογικό καθαρισμό, στον Αγ. Ρηγίνο, στο Αλούπι, στον ΧΥΤΑ, στις Μηλιές, στα Σφαγεία, στη Γλώσσα, στις δεξαμενές και τον βιολογικό καθαρισμό Έλιους, στο ρέμα Λιμνονάρι και στα φρεάτια ομβρίων.
Τέλος, την Πέμπτη, τα συνεργεία θα βρίσκονται στην Αλόννησο και παρεμβάσεις θα γίνουν στο Πατητήρι, στον Αγ. Γεώργιο, στις λιμονοδεξαμενές και το έλος Αγ. Δημητρίου, στον ΧΥΤΑ και στα φρεάτια ομβρίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.