Συνεχίζεται η έκθεση ιστορικών φωτογραφιών από το αρχείο του Ν. Στουρνάρα στο Βελεστίνο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Για την αντίσταση, την κατοχή και απελευθέρωση στη Μαγνησία

Μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα λειτουργεί η έκθεση ιστορικών φωτογραφιών με τίτλο «Αντίσταση, Κατοχή, Απελευθέρωση στην Μαγνησία: από το αρχείο του Ν. Στουρνάρα» στο  Βελεστίνο στον χώρο του πρώην ΚΑΠΗ στον πεζόδρομο.

Η έκθεση υλοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Κερασιάς και του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η επιμέλεια της έκθεσης και η τεκμηρίωση των φωτογραφιών έγινε από τον Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, ενώ την επεξεργασία του υλικού είχε ο Νικόλαος Στ. Στουρνάρας.

Μεγάλο αρχειακό υλικό φυλάσσεται και εκτίθεται κατά διαστήματα από το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Κερασιάς.

Επίσης ο πρόεδρος του ΚΙΠΟΚΕ, κ. Αλεξάνδρου μέσω των στοιχείων των φωτογραφιών και άλλου αρχειακού υλικού συμπληρώνει την ιστορία όλων των χωριών της Μαγνησίας που επλήγησαν  και γενικότερα της Θεσσαλίας.

Η έκθεση το προηγούμενο διάστημα φιλοξενήθηκε στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου με μεγάλη επιτυχία, σίγουρα αξίζει να έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να δούμε μέσω της φωτογραφίας την ιστορία του τόπου μας.

Σημειώνεται ότι οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και ομάδων θα πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα: 2425022579 & 2425350211.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ – 13.00 και απογεύματα Τετάρτης & Παρασκευής 18.00 – 20.00.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.