Δύο Βολιώτισσες που έχουν δημιουργήσει τη δική τους ιστοσελίδα, μία μητέρα και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που είναι διάσημη blogger κι ένας Βολιώτης, που κατακτά όλη την Ευρώπη με το BMX του, παρουσιάστηκαν χθες από τo Rise Higher, μια εθελοντική πρωτοβουλία φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που στόχο έχουν, να δημιουργήσουν ένα δυναμικό δημιουργικό οικοσύστημα στην περιοχή μας, να ενημερώσουν για πρωτοβουλίες που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά και να δημιουργήσουν νέες δράσεις!
Η ομάδα του Rise Higher αποτελείται από τους Χρήστο Γαλάνη, φοιτητή Γεωπονίας του Π.Θ, Κωνσταντίνο Αλεξίου, φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Π.Θ Απόστολο Λεούσης, μεταπτυχιακό απόφοιτο του τοπικού μας Ιδρύματος.
Μιλώντας στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο Κωνσταντίνος Αλεξίου, τόνισε πως η γνωριμία των τριών έγινε πριν από δύο χρόνια και αποφάσισαν να δράσουν, ώστε να δώσουν τη … «σπίθα» σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όχι μόνο, ώστε να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους σε διάφορους τομείς δράσης.
Για το λόγο αυτό, χθες προσκάλεσαν στην πρώτη συνάντηση του Rise Higher, τέσσερις ανθρώπους από το Βόλο και από την τοπική φοιτητική κοινότητα, που ξεχωρίζουν με τις δράσεις τους.
«Μας μίλησαν δύο κοπέλες που ζουν κι εργάζονται στο Βόλο και έχουν δημιουργήσει την ιστοσελίδα Docuventa.gr και κάνουν αυτό που αγαπούν, παράλληλα με τις εργασίες τους. Μίλησαν για το πως ξεκίνησαν, την διαδρομή τους και θέλησαν να παρακινήσουν και όσους ενδιαφέρονται γι’ αυτό τον τομέα της επικοινωνίας να προσπαθήσουν να δραστηριοποιηθούν. Ακόμη, παρουσιάστηκε η Ραφαέλα, η οποία είναι 23 ετών μητέρα και φοιτήτρια του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Ραφαέλα ή για το κοινό του youtube Rafaela Bibidi Bobidi είναι από τις πιο διάσημες Ελληνίδες μαμάδες youtuber και μας μετέφερε την εμπειρία της και την ιδέα της για να ξεκινήσει να δημιουργεί τα δικά της βίντεο. Τέλος, ο Jason Ευσταθίου είναι Βολιώτης Street Rider –ασχολείται με το ποδήλατο BMX- εδώ και 15 χρόνια και η φήμη του φτάνει σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αλεξίου.
Οι Βολιώτες ομιλητές παρουσίασαν το έργο τους, το ξεκίνημά τους και την πορεία τους με στόχο την παρότρυνση των φοιτητών σε διάφορες δράσεις, που μέχρι στιγμής σκέφτονταν ή και δεν είχαν τολμήσει να πράξουν.
Η συζήτηση που αναπτύχθηκε ήταν απόλυτα εποικοδομητική, με τους παρευρισκόμενους να ακούν με προσοχή τις πορείες των ομιλητών και να τους θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα επιτεύγματά τους.
Η ομάδα του Rise Higher έχει στόχο τη διοργάνωση κι άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων με την παρουσίαση φοιτητών και αποφοίτων που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, μέσα από διαφορετικά μονοπάτια, αλλά και μέσα από τους προσκεκλημένους κάθε φορά να δώσει ένα παράδειγμα σε όλους εκείνους που έχουν μία ιδέα, όμως η υλοποίησή της μοιάζει …βουνό.
Μάλιστα, όποιος φοιτητής ή απόφοιτος θέλει να παρουσιάσει τη δουλειά του μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα και να γίνει ο επόμενος που θα δώσει το έναυσμα της δημιουργίας.

































