Σαφάρι ελέγχων για πνευματικά δικαιώματα στη μουσική ξεκινά σε Σκιάθο και Σκόπελο

Μετά από ένα μεγάλο σαφάρι ελέγχων στην πόλη του Βόλου κλιμάκιο της ΕΔΕΜ, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα estiasi-hotels.gr θα ξεκινήσει ελέγχους στα παραθαλάσσια μέρη της Μαγνησίας και ειδικά στα νησιά Σκιάθο και Σκόπελο.

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα, μετά από καιρό η ΕΔΕΜ διέκοψε απότομα τη συνεργασία με την τοπική αντιπρόσωπο (συνεργάτιδα και της πρώην ΑΕΠΙ) και όρισε νέο κλιμάκιο συνεργατών στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Σημειώνεται η ΕΔΕΜ δεν διαθέτει γραφεία στη Μαγνησία και για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στα κεντρικά της Αθήνας που όρισαν τους νέους αντιπροσώπους.

Τις επόμενες ημέρες πάντως το κλιμάκιο ελέγχων θα αποτελείται από δύο αντιπροσώπους του Οργανισμού και έναν νόμιμο εκπρόσωπο σε περίπτωση που πρέπει να κινηθούν νομικές ενέργειες άμεσα, όπως για παράδειγμα αυτόφωρες διαδικασίες.

Τέλος, τα τελευταία χρόνια και ειδικά στις συγκεκριμένες περιοχές, παρατηρήθηκε πως υπάρχουν ιδιώτες που χρησιμοποιώντας συνεργασίες με φορείς (σύλλογοι εστίασης, τοπικές ενώσεις) προωθούν ρεπερτόρια που δεν ανήκουν στην ΕΔΕΜ.  Για το λόγο αυτό, όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, πρέπει οι επιχειρηματίες να προσέξουν πως σε περίπτωση αγοράς μίας τέτοιας υπηρεσίας, απαγορεύεται η χρήση ρεπερτορίων που ανήκουν στην ΕΔΕΜ, απαγορεύεται επίσης η χρήση τηλεόρασης, ακόμη και η μετάδοση ραδιοφωνικών σταθμών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.