Σε αναμονή για Έβρο τριανταπέντε αστυνομικοί από τη Μαγνησία

Για να αντικαταστήσουν τους τριάντα, που βρίσκονται στα σύνορα εδώ και μια εβδομάδα

Σε αναμονή για να αναχωρήσουν για τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο, βρίσκονται 35 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους 30 συναδέλφους τους που βρίσκονται στα σύνορα από το περασμένο Σάββατο, όταν άρχισε η μαζική ροή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή που ζητούσαν να περάσουν τα Ελληνικά σύνορα.
Στα σύνορα με την Τουρκία, εξακολουθεί να επικρατεί συναγερμός, καθώς με πρωτοφανή κυνισμό και αναλγησία, η Τουρκία ωθεί προς την Ευρώπη δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, εγκλωβίζοντάς τους τη δεδομένη χρονική στιγμή στα σύνορα με την Ελλάδα με αποτέλεσμα να επικρατεί το απόλυτο χάος. Οι πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνονται είτε μαζικά είτε – σε πολλές περιπτώσεις – σε μεμονωμένες ομάδες κατά μήκος των συνόρων του Έβρου προκειμένου να βρουν δίοδο για την ελληνική επικράτεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ενισχυμένες δυνάμεις του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας που βρίσκονται στην περιοχή να αντιδρούν άμεσα εμποδίζοντας κάθε απόπειρα εισροής τους στη χώρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρη Διχτά, σε αναμονή για να αναχωρήσουν για τα σύνορα βρίσκονται 16 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών και μια διμοιρία 20 ακόμη ατόμων, που αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο Σάββατο, ώστε να αντικαταστήσουν τους 30 αστυνομικούς που βρίσκονται στα σύνορα από το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς.Οι αστυνομικοί της Μαγνησίας είναι πολύ πρόθυμοι να ενισχύσουν τις δυνάμεις που φρουρούν τα σύνορα και είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι δηλώνουν να πάνε, το κάνουν εθελοντικά, καθώς θεωρούν ύψιστο χρέος και τιμή να υπερασπιστούν τα σύνορα της χώρας μας.

Οι Πυροσβέστες

Στο μεταξύ, έγγραφο προς το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, με το οποίο ζητά αν απαιτηθούν ενισχύσεις των δυνάμεων στα σύνορα, να συνδράμουν εθελοντικά και πυροσβέστες από τον Βόλο, έστειλαν οι συνδικαλιστές πυροσβέστες της Μαγνησίας.
Το έγγραφο εστάλη, με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχου Νίκου Μητσογιάννη και αναμένεται η απάντηση του Αρχηγείου, αν οι δυνάμεις των πυροσβεστών στην περιοχή χρειάζονται ενίσχυση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.