Σε Αργαλαστή και Μηλίνα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας

Τις περιοδείες τους σε περιοχές της Μαγνησίας συνεχίζουν ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας. Το Σάββατο 18 Μαΐου κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από τον βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Γιώργο Μαρτίου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρο Κατσούρα περιόδευσε στις περιοχές της Αργαλαστής και της Μηλίνας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, στην Αργαλαστή, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιόδευσαν στο χωριό ενώ επισκέφθηκαν την τοπική λαϊκή αγορά και συνομίλησαν με παραγωγούς και πολίτες για το συνεχιζόμενο πρόβλημα της ακρίβειας και των διαρκών ανατιμήσεων που συμπιέζει ασφυκτικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. «Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιλέγει συνειδητά να μην λαμβάνει ενεργά μέτρα ελάφρυνσης των νοικοκυριών αφήνοντας την αισχροκέρδεια να καλπάζει πλήττοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών», ανέφεραν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ενημέρωσαν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος κατέθεσε Πρόταση Νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνει είναι: μείωση φορολογικών συντελεστών και κατάργηση της προκαταβολής φόρου για φυσικά και νομικά πρόσωπα, κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και η ελάφρυνση των εισφορών με ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των διαθέσιμων εισοδημάτων. Σύμφωνα με την πρόταση, όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, πλην του εισοδήματος από ακίνητα (μισθώματα), θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα, η οποία διευρύνεται επί το αναλογικότερο και γίνεται προοδευτικότερη και κατ’ επέκταση δικαιότερη. Προβλέπεται ακόμα, θέσπιση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ από την αποθήκη χονδρικής έως το ράφι, για 6 μήνες (με δυνατότητα επέκτασης κατά 6 επιπλέον μήνες, ανάλογα με την απόδοση του μέτρου στη μείωση των τιμών των αγαθών) για τα άλευρα και προϊόντα αυτών, δημητριακά και προϊόντα αυτών, κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, έλαια, λαχανικά και, γενικά, είδη βρεφικής διατροφής και ειδών περιποίησης βρεφών. Παράλληλα, προτείνει τη μείωση του υψηλού ΦΠΑ από το 24% σήμερα στο 21% με έναρξη εφαρμογής από 1/1/2025.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας κατευθύνθηκε στη Μηλίνα, όπου είχε την ευκαιρία να περιοδεύσει στην περιοχή και να συνομιλήσει με επαγγελματίες της εστίασης, του τουρισμού αλλά και πολίτες. Βασική αγωνία όλων η σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη και ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων σε βασικές υποδομές που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. «Ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών από το βήμα της Βουλής και απαντώντας στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι στο Νότιο Πήλιο οι όποιες αποκαταστάσεις θα ξεκινήσουν το νωρίτερο εντός του Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι αμιγώς τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας θα κάνουν σεζόν στην καλύτερη περίπτωση με εργοτάξια, ενώ στη χειρότερη με τις βασικές υποδομές τους κατεστραμμένες», επεσήμαναν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως διαπίστωσαν κατά την περιοδεία τους, τεράστιες είναι οι καθυστερήσεις και στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής, η οποία οχτώ μήνες μετά τις πλημμύρες παραμένει ουσιαστικά κατεστραμμένη, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.