Σε αυτά τα Λύκεια θα φοιτήσουν οι απόφοιτοι των Γυμνασίων της Μαγνησίας

Την κατανομή των αποφοίτων των Γυμνασίων της Μαγνησίας που θα επιλέξουν για τη φοίτησή τους στο Γενικό Λύκειο αποφάσισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Ειδικότερα οι απόφοιτοι κατανέμονται σε σχέση με το Γυμνάσιο προέλευσης και την δηλωθείσα περιοχή κατοικίας τους ως ακολούθως:

 

1ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται 1) Ανατολικά της οδού Κύπρου, 2) Δυτικά της οδού Κύπρου και Νότια της οδού Γιάννη Δήμου) και 3) Δυτικά της οδού Ιωλκού και Βόρεια της οδού Γιάννη Δήμου.

 

2ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται οι απόφοιτοι του 2ου  Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου.

 

3ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 3ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται 1) οι απόφοιτοι του 3ου Γυμνασίου Βόλου και 2) οι απόφοιτοι του 5ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται νότια της οδού Ανθ. Γαζή.

 

4ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 4ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται οι απόφοιτοι του 10ου Γυμνασίου Βόλου καθώς και οι απόφοιτοι  του 4ου Γυμνασίου Βόλου.

 

5ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 5ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται 1) οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Ανατολικά της οδού Ιωλκού, Βόρεια της οδού Γ. Δήμου και Δυτικά της οδού Κύπρου,  2) οι απόφοιτοι του 6ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Ανατολικά της οδού Ιωλκού, 3) οι απόφοιτοι του Γυμνασίου Ιωλκού και 4) οι απόφοιτοι του 5ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται βόρεια της οδού Ανθ. Γαζή.

 

6ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 6ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται 1) οι απόφοιτοι του 7ου Γυμνασίου Βόλου, 2) οι απόφοιτοι του 9ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Νότια της οδού Λόρδου Βύρωνος.

 

7ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 7ο ΓΕΛ Βόλου εγγράφονται 1) οι απόφοιτοι του 9ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Βόρεια της οδού Λόρδου Βύρωνος, 2) οι απόφοιτοι του 6ου Γυμνασίου Βόλου των οποίων η διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται Δυτικά της οδού Ιωλκού.

 

8ο ΓΕΛ Βόλου

Στο 8ο ΓΕΛ Βόλου θα εγγραφούν 1) οι απόφοιτοι του 8ου Γυμνασίου και 2) οι απόφοιτοι με διεύθυνση κατοικίας στην Άλλη Μεριά.

 

1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Στο 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας εγγράφονται οι απόφοιτοι του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

 

2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας εγγράφονται οι απόφοιτοι του 2ου του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας και του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας. Σημειώνεται ότι οι απόφοιτοι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας με διεύθυνση κατοικίας την Αγ. Παρασκευή μπορούν να μετακινούνται με Σχολικό Λεωφορείο.

 

Οι απόφοιτοι των υπολοίπων Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων, των οποίων οι Γονείς ή Κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Γενικό Λύκειο, εγγράφονται στα αντίστοιχα ή πλησιέστερα Γενικά Λύκεια.

Οι απόφοιτοι όλων των Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β. Σποράδων, των οποίων οι Γονείς ή Κηδεμόνες επιλέγουν για τη φοίτησή τους το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), εγγράφονται στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της επιλογής τους. Υπενθυμίζεται ότι: «Οι μαθητές της Α΄ τάξης των ΕΠΑΛ δικαιούνται μεταφοράς για το πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας τους ΕΠΑΛ…», (παράγραφος 1 του άρθρου 1 της ΚΥΑ Αριθμ. 50025/19-09-2018 (ΦΕΚ 4217/Β’/26-09-2018)).

Οι απολυτήριοι τίτλοι Γυμνασίων θα αποσταλούν στα Λύκεια μετά το τέλος των ηλεκτρονικών εγγραφών (e-εγγραφές) και την επεξεργασία τους από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όπως προβλέπεται από τις παραγράφους Α’ και Δ’  του άρθρου 9 της Υ.Α. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 (ΦΕΚ 2005 Β΄/ 31-05-2019).

Την αρμοδιότητα των μετεγγραφών σύμφωνα με το Π.Δ. 104/1979 έχει ο κάθε διευθυντής σχολικής μονάδας, ο οποίος προβαίνει σε συνεννόηση με τον άλλο διευθυντή πριν την έκδοση εγκριτικού υπηρεσιακού σημειώματος μετεγγραφής. Η κατάθεση των αιτήσεων μετεγγραφών γίνεται αποκλειστικά και μόνο στις σχολικές μονάδες μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση κατά την οποία κηδεμόνας αιτείται μετεγγραφής λόγω αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, αυτή πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από Βεβαίωσης Μόνιμης Κατοικίας (της νέας κατοικίας) με βάση το άρθρ. 97 του Ν. 5003/2022 η οποία εκδίδεται από τους κατά τόπους Δήμους και Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.