Σε κινητοποιήσεις από χθες φυσικοθεραπευτές του νομού

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι φυσικοθεραπευτές και της Μαγνησίας, από σήμερα 23 και αύριο 24 Μαΐου, με αίτημα το τέλος της δωρεάν παροχής φυσικοθεραπείας στον ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι «όποια φυσικοθεραπεία παρέχεται, πρέπει να αποζημιώνεται».
Σύμφωνα με το «Περιφερειακό Τμήμα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας», «τέρμα η δωρεάν παροχή φυσικοθεραπείας σε ασφαλισμένους με το «έτσι θέλω».
Η αδιανόητη επιβολή αυτόματων επιστροφών (claw back και rebate) για υπηρεσίες όπως οι φυσικοθεραπείες, που επιβλήθηκε το 2013 υπό το καθεστώς της «τρομοκρατίας» για την αποφυγή της χρεωκοπίας της χώρας, συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αυτό αποτελεί παραβίαση κάθε έννοιας Ευρωπαϊκού δικαίου.
Από το 2013 μέχρι και το α΄ εξάμηνο του 2018, 125.000.000 ευρώ δεν καταβλήθηκαν ΠΟΤΕ στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές.
Η τιμή αποζημίωσης της συνεδρίας φυσικοθεραπείας των 15 ευρώ, που αναγράφεται στο παραπεμπτικό φυσικοθεραπείας, είναι εικονική.
Η πραγματική αμοιβή που θα μπει στην τσέπη του φυσικοθεραπευτή είναι 6 ευρώ.
Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι τουλάχιστον 5 μήνες το χρόνο, ο φυσικοθεραπευτής εργάζεται ΔΩΡΕΑΝ χωρίς αμοιβή.
Το εργαστήριο φυσικοθεραπείας κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο και οι φυσικοθεραπευτές με ανεργία και αύξηση της μετανάστευσης.Ζητάμε ετήσιο προϋπολογισμό από το Κράτος, για τις υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών».